Bezár

Hírarchívum

Közalkalmazotti Tanácsot választanak az SZTE-n

Közalkalmazotti Tanácsot választanak az SZTE-n

2014. február 13.
3 perc

Új Közalkalmazotti Tanácsot választanak a Szegedi Tudományegyetemen. Szavazni 2014. február 18. és 20. között lehet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az új összetételű Közalkalmazotti Tanács (KT) tagjaira 19 jelölés érkezett, e jelölti körből lehet megválasztani a KT 13 tagját. A jelöltek neve, az őket bemutató szöveg és a jelölteknek a KT-munkával kapcsolatos elképzelései az egyetemi honlap „Közalkalmazotti tanács választás 2014” menüpontja alatt olvashatóak. A szavazásra 2014. február 18-án, 19-én és 20-án kerül sor.

 

Szavazni 2014. február 18-án és 19-én 8-16 óra között, február 20-án pedig 8-tól 15 óráig lehet, de ettől az egyes helyszíneken az ottani sajátos körülményekre tekintettel (például folyamatos munkarend) el lehet térni. A szavazás az SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság által rendelkezésre bocsátott közalkalmazotti névjegyzék alapján történik – közölte hírportálunkkal Feleky Gábor, a választási bizottság elnöke.

 

A Szegedi Tudományegyetemen a Közalkalmazotti Tanács gyakorolja az egyetemmel közalkalmazotti jogviszonyban állók nevében a részvételi (tájékoztatáskérési, együttdöntési, véleményezési és egyetértési) jogokat. A választási eljárás rendje szerint a KT tagjait titkos és közvetlen szavazással kell megválasztani. A választóknak a szavazás helyszínén alá kell írniuk a választói névjegyzéket, igazolván, hogy éltek szavazati jogukkal. Szavazni a választási bizottság által biztosított és hitelesített szavazólapon lehet, melyen ábécé szerinti sorrendben szerepel a jelöltek neve. A választónak kérésére a szavazatszedők rendelkezésre bocsátják a jelölteket bemutató dokumentumot. Egy adott jelöltre a jelölt neve alatt szereplő négyzetbe tett X-jellel lehet szavazni, egyéb megjelölés érvényes szavazatként nem vehető figyelembe – foglalta össze a tudnivalókat.

 

A szavazat egyébiránt akkor érvényes, ha a választó a szavazólapon legfeljebb 13 nevet jelölt meg, és egyértelműen megállapítható, hogy a szavazatot ki(k)re adta le. A választók azzal segíthetik elő leginkább a választás eredményességét, ha szavazólapjukon 13 jelöltet támogatnak. A vonatkozó szabályok értelmében ugyanis eredménytelen a választás, ha nincs olyan 13 személy, akik mindegyike elnyerte a leadott szavazatok több mint harminc százalékát.

 

A szavazás befejezését követően a lezárt urnákat a választási bizottság veszi át, az összes urna beérkezése után összeszámolja a szavazatokat, majd kihirdeti a szavazás eredményét.

 

Feleky Gábortól megtudtuk, a választás akkor érvényes, ha azon részt vett a szavazásra jogosultak több mint fele. Ellenkező esetben a választást – azonos jelöltlistával – 30–90 napon belül meg kell ismételni. Ekkor az érvényesség feltétele a szavazásra jogosultak több mint egyharmadának részvétele. Ha ez a választás sem érvényes, újabbat csak egy év múlva lehet kiírni.

 

A KT megválasztott tagja az a 13 jelölt, akik sorban a legtöbb szavazatot kapták, feltéve, ha mindegyikük megszerezte a leadott összes érvényes voks legalább 30 százalékát. A KT póttagjai azok lesznek, akik az érvényes szavazatok legalább 20 százalékát megszerezték. Amennyiben nincs 13 megválasztott jelölt, a választás eredménytelen. Ebben az esetben a fenti feltételnek megfelelő jelölt(ek) megválasztottnak tekintendők, a fennmaradó hely(ek)re pedig 30 napon belül új választást kell kiírni, melyre – a választást megelőző 15. napig, a jelölés általános szabályai szerint – új jelöltek is állíthatók.

 

A 19 jelöltet ide kattintva is megismerheti.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek