Bezár

Hírarchívum

U.S. Adventure: előadás az Amerikába szóló nyári munkákról

U.S. Adventure: előadás az Amerikába szóló nyári munkákról

2014. február 10.
2 perc

Vízi mentős, recepciós és takarítói nyári munkákat kínáló lehetőségekről tartottak előadást 2014. február 7-én az U.S. Adventure iroda fiataljai.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2014 nyarára szóló munkákról tartottak előadást február 7-én az SZTE Feketesas utcai épületében. A 2010 óta működő U.S. Adventure képviselői egy kulturális csereprogramot kínáltak a jelenlévőknek, melynek keretein belül nemcsak munkatapasztalatot szerezhetnek az Egyesült Államokban, de megismerhetik az országot, és a nyelvtudást is fejleszthetik. A program során színes diasorral mutatták be az álláskínálatot és a várható munkakörnyezetet. A legnépszerűbb munka a vízi mentő (life guard) volt, ahol a közhiedelemmel ellentétben nem a tengerparton, hanem a szállodai medencénél van szükség fiatal diákokra, hogy felügyeljék a vendégeket. A betanítással járó munkát az előadók tapasztalataik alapján könnyűnek, de felelősségteljesnek írták le, amely ráadásul jól is fizet (7-9 dollár óránként, 44-55 órás munkahétnél). Emellett kínáltak munkát a Mount Olympus Resortsban, ahol a fent említett feladatkörön kívül kabalaként, szállodai személyzetként és recepciósként is el lehet helyezkedni.

Az előadás során az önkéntesek lépésről lépésre elmagyarázták a kijutáshoz szükséges tennivalókat a regisztrációtól kezdve a jelentkezés leadásán át a J1-es vízum igényléséig. Konkrét nyelvvizsga nem szükséges a részvételhez, ám a több teszten keresztül is lemérik, mennyire jól beszél angolul a jelentkező. Az önkéntesek a garantált, jól bevált munkalehetőségeket túl még egy csábító lehetőséggel kecsegtették a jelenlévőket, mégpedig azzal, hogy ingyen és bérmentve segítenek nekik visszaigényelni jövedelemadójuk 9-13 százalékát.

További információk: http://usadventure.hu/

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek