Bezár

Hírarchívum

Eurorégiós sajtónapot rendez, és fotópályázatot hirdet a Médiacentrum

Eurorégiós sajtónapot rendez, és fotópályázatot hirdet a Médiacentrum

2014. május 01.

Meghosszabbított jelentkezési határidővel, Hazánk: Európa címmel fotópályázatot hirdet az SZTE Médiacentrum. A program része a II. Eurorégiós sajtónapnak 2014. május 8-án.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Második alkalommal rendez Eurorégiós Sajtónapot a Szegedi Tudományegyetem Médiacentruma. 2014. május 8-án (csütörtökön) 10 órától az SZTE Rektori Hivatalban (Szeged, Dugonics tér 13.) a a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió által érintett három országhoz tartozó térség felsőoktatási intézményei és a regionális médiumok kommunikációs szakemberei találkoznak külügyi és EU-szakértőkkel. Megvitatják, hogy hol a helye, mi a szerepe a sajtónak az Európai Unióban és a nemzetközi felsőoktatási térben. A rendezvénynek külön aktualitást ad a május 9-i Európa-nap és a közelgő európai parlamenti választás. (A rendezvény programja írásunk végén olvasható).

Az Eurorégiós Sajtónaphoz kapcsolódóan első alkalommal hirdet fotópályázatot a Médiacentrum Hazánk: Európa címmel a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégióban élő egyetemisták és a térségben működő médiumok munkatársai számára. Az érdeklődők kérésére meghosszabbított határidővel a fotóknak 2014. május 6. (kedd), déli 12 óráig kell megérkezniük. A fotókat az SZTE Médiacentrum központi szerkesztőségébe kell beküldeni (6722 Szeged, Honvéd tér 6).

A pályázatra olyan fekete-fehér vagy színes fotókat várnak, amelyek témája az európai identitás fogalmához, a szerző hazájának és az Európai Uniónak a kapcsolatához kötődnek, illetve a szerzőnek az európaisággal kapcsolatos gondolkodásmódját tükrözik.
Szerzőnként maximum 5 darab egyedi kép, illetve egy-egy fotósorozat (sorozatonként maximum 5 darab fotót) adható be kiállításra kész papírkép formájában. A paszpartu mérete 50x70 vagy 30x40 cm, a fotók mérete a paszpartun belül tetszőleges. A pályázatra beküldött mindegyik kép hátulján fel kell tüntetni a kép címét (esetleges médiabeli megjelenési helyét és idejét), a szerző adatait (név, értesítési cím, telefonszám, e-mail).

A pályamunkákat szakmai zsűri értékeli. Díjak: I. 30 ezer Ft, II. 20 ezer Ft, III. 10 ezer Ft; különdíj: Erasmus- és Campus Hungary-ösztöndíjasoknak.


A beérkezett pályaművekből kiállítást rendeznek a Szegedi Tudományegyetemen. A fotópályázat eredményhirdetését és a díjátadást 2014. május 8-án, a Médiacentrum által rendezett II. Eurorégiós Sajtónapon tartják.A fotópályázat támogatója:
europe_direct_szeged_logo

A fotópályázatról információ kérhető: +36 62 546 778, +36 70 3338654, e-mail: szem@rekt.szte.hu


*

II. EURORÉGIÓS SAJTÓNAP - PROGRAM
 
10.00-11.00 óra: Előadások (az EU intézményrendszere és a régiók), vita.
11.00-11.30 óra: Kávészünet. Interjúlehetőségek.
11.30 – 12.30 óra: Előadások (nemzeti és nemzetközi felsőoktatás), vita.
12.30-13.00 óra: Szendvicsebéd.
13.00-14.00 óra: Előadások (uniós, eurorégiós, regionális, egyetemi sajtó).
14.30 órától: A Hazánk: Európa című fotópályázat anyagából összeállított kiállítás megnyitója. Interjúlehetőségek.
A sajtónapon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékoat a szem@rekt.szte.hu címen jelezhetik az érdeklődők 2014. május 6-ig.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek