Bezár

Hírarchívum

A temesvári start-up világot mutatták be egy szegedi fórumon

A temesvári start-up világot mutatták be egy szegedi fórumon

2013. október 11.
2 perc

Az „Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu)” című TÁMOP projekt október 8-i rendezvénye a regionális szakmai kapcsolatok elmélyítéséhez is hozzájárult.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az „Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu)” című TÁMOP projekt keretében négy K+F menedzsment konferenciát rendez a Szegedi Tudományegyetem. Ezek közül a másodikra került sor a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatoriumában október 8-án – tájékoztatta a www.u-szeged.hu-t a projekt szakmai vezetője, Jelasity Márk. Az SZTE TTIK Informatikai Tanszékcsoport MTA Mesterséges Intelligencia Kutatócsoport tudományos főmunkatársa kiemelte, a szakmai fórum célja az volt, hogy áttekintsék, a projekt eredményei miként hasznosulhatnak a gyakorlatban, illetve hogyan lehet azokat az alkalmazás irányába menedzselni.

 

Az „R&D Management Conference and Strategic Cooperation Evolvement Establishing Event” (K+F menedzsment konferencia és Stratégiai együttműködés kialakítását megalapozó rendezvény) címet viselő, angol nyelvű tudományos eseményen a szenzorok és a digitális képfeldolgozás témakörét járták körbe a meghívott szakemberek, köztük az SZTE kutatói, illetve a határon túlról, Romániából érkezett előadók. Az első két előadáson a Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportjának két kutatója, Kató Zoltán (a Képfeldolgozás és Számítógépes Grafika Tanszék egyetemi docense) és Bilicki Vilmos (a Szoftverfejlesztés Tanszék egyetemi adjunktusa) ismertette legfrissebb kutatási eredményeit.

 

– Olyan szakembereket is meghívtunk, akiknek van tapasztalatuk azon a téren, hogyan lehet az innovatív eredményekre cégeket alapítani – folytatta Jelasity Márk. Két román vendégük, Valentin Muresan és Radu Ticiu saját, ez irányú munkásságát bemutatva arról beszélt, hogyan működik Temesváron a start-up világ, hogyan születik egy start-up vállalkozás, illetve milyen lehetőségeket nyújt egy ottani inkubátor. A mintegy félszáz érdeklődő megtudhatta, milyen rendezvényeket, összejöveteleket tartanak a temesváriak, illetve hogyan karolják fel azokat az eredményes kutatókat, akiknek tehetséget mutatnak a vállalkozásban. Az utolsó előadást pedig újra Bilicki Vilmos tartotta, aki a jelenlévők figyelmébe ajánlott egy saját szegedi start-up céget, mely most lép ki a nemzetközi porondra. A rendezvényt kötetlen, roppant hasznos szakmai beszélgetés zárta a tapasztalatokról, a továbblépés lehetőségeiről.

 

– A fórum szervezésével azt is célul tűztük ki, hogy a hasonló szemléletű kollégákkal erősítsük a regionális kapcsolatokat. A következő évben további két K+F menedzsment konferenciát rendezünk majd, az elsőt ezek közül várhatóan négy-öt hónap múlva – mondta el a projekt szakmai vezetője.

 

A programra az Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu) című, TÁMOP-4.2.2.C-11/1/KONV-2012-0013 azonosítószámú projekt keretében került sor. A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.


uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek