Az „Élelmiszerbiztonság és gasztronómia vonatkozású egyetemi együttműködés, DE-SZTE-EKF-NYME” című TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0014 jelű projekt eddigi eredményeiről számoltak be egymásnak az altémavezetők október 10-én.
A Szegedi Tudományegyetem együttműködve a Debreceni Egyetemmel, az Eszterházy Károly Főiskolával és a Nyugat-Magyarországi Egyetemmel összesen 453 millió 300 ezer forint támogatást nyert az „Élelmiszerbiztonság és gasztronómia vonatkozású egyetemi együttműködés, DE-SZTE-EKF-NYME” című TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0014 jelű projektre, melynek megvalósítási időszaka 2013. április 15-től 2015. április 14-ig tart. A projekt eddigi kutatási eredményeiről, előrehaladásáról workshopon számoltak be egymásnak a résztvevők október 10-én a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán, ahol a kutatási program szakmai vezetője, Véha Antal, az SZTE Mérnöki Kar Élelmiszermérnöki Intézet intézetvezető egyetemi tanára köszöntötte a megjelenteket.
A 104 munkatársat foglalkoztató projekt célja az együttműködés keretében megvalósuló felsőoktatási képzési, képzésszolgáltatási és szakmai szolgáltatások fejlesztése, amelynek eredményei más területeken is hasznosulnak, mint például a szakképzés és felnőttképzés, a vállalkozásfejlesztés, az iparági K+F+I (kutatás, fejlesztés, innováció).
A workshopon többek között beszámoltak arról, hogy folyamatosan készülnek az elektronikus tananyagok, melyekből összesen harminchárom lesz a projekt végére, és folyamatban van a központi informatikai adatbázis kialakítása is. Valamint két módszertani leírás elkészültéről is hírt adtak a résztvevők. Továbbá született két együttműködési megállapodás is vállalkozásokkal a projekt megvalósítása érdekében. Szó volt az Újvidéki Egyetemem folytatott képzők képzéséről is, melyen a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0014 jelű projekt keretében Szegedről 9 fő vett részt.
A résztvevők végül megegyeztek abban, hogy havonta tartanak szakmai megbeszélést a projekt előrehaladásáról.