Bezár

Hírarchívum

Sikeres végzettek adtak tanácsokat a Mérnöki Kar hallgatóinak

Sikeres végzettek adtak tanácsokat a Mérnöki Kar hallgatóinak

2013. november 18.
2 perc

Önéletrajzról, karrierfejlesztésről és a helyes hozzáállásról beszéltek sikeres mérnökök és cégek képviselői a leendő mérnökhallgatóknak tartott programon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Karspecifikus rendezvényként az SZTE Karrier Iroda és az Alma Mater közös előadás-sorozatot rendezett november 14-én a Mérnöki Kar jelenleg végzős, valamint frissen végzett hallgatói számára. A „Sikeres végzettek” névre keresztelt rendezvény nem új keletű: ugyanilyen előadást tartottak már az elmúlt években a Bölcsészettudományi Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar és a Természettudományi és Informatikai Kar hallgatói számára.

Az esemény alapvetően két részből állt. Elsőként neves cégek humán kommunikációs szakemberei osztották meg tapasztalataikat arról, hogy milyennek kell lennie egy jó önéletrajznak, és milyen az a magatartás, amellyel sikeresen lehet szerepelni egy interjún. Tóvári Petra, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. képviselője hangsúlyozta, hogy a hallgatóknak magabiztosnak és érdekérvényesítőnek kell lenniük, valamint ne féljenek hangoztatni az elért sikereiket. Daka Zsuzsanna, az Unilever Magyarország Kft. képviseletében kitért rá, hogyan kell felépülnie egy jól megírt önéletrajznak, de azt is kiemelte, hogy a valóságnak megfelelő dolgokat írjanak bele a fiatalok, mert az igazság előbb-utóbb úgyis kiderül. Volt azonban valami, amire mindegyikük felhívta a figyelmet: az ifjúság tanuljon nyelveket, mert az aktív (nem csak papíron létező) nyelvtudás létfontosságú a sikeres elhelyezkedéshez.

Az esemény második felében a sikeresen végzettek osztották meg tapasztalataikat a leendő végzősökkel. A meghívottak közt volt Lamper Csilla (Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság), Horváth László (Fornetti Kft.), Csatordai Lajos (HunorCoop Zrt.), Szirányi Attila (Petrolterv Kft.) és Kovács Tibor (CSM Bakery Kft.).A korábbi előadásokkal szemben a légkör sokkal kötetlenebb volt, és a beszélgetés is közvetlen formában történt. A fiatalok körbeülték az időseket, akik életükről, a pályájuk alakulásáról meséltek. Az eddig elhangzottak így kiegészültek olyan jó tanácsokkal, mint hogy kitartónak kell lenni, nem szabad feladni, ha elsőre nem kapják meg álmaik munkáját, és hogy a szakmai alázat igen fontos a jó munkahelyi kapcsolathoz.

 

Őszi Tamás

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek