SZTEsok_a_TIK-ben

Hallgatói nagykövetek: a harminc hallgatóból álló csapat, akik a jövő generációját segítik

SZTEsók – 30 hallgató, 12 karról, több szakról és évfolyamból. A Szegedi Tudományegyetem hallgatóiból álló csapat, akik április óta a felvételizők és első évfolyamosok egyetemi hallgatóvá válását támogatják.

A Hallgatói Nagyköveti Program 2022 áprilisában indult. Az első hónapban workshopokon vettek részt a hallgatók azért, hogy felkészüljenek az előttük álló feladatokra. A programok során lehetőségük volt kommunikációs készségeiket fejleszteni, megismerni a marketing alapjait, és interaktív feladatokkal felkészülni a jövőbeli hallgatók mentorálására. A csapat egyik fő célja, hogy támogassák az elsőéves hallgatók beilleszkedését, segítsenek nekik eligazodni a tanulmányi ügyek, adminisztratív feladatok és a közösségi élet legkülönbözőbb területein. A másik fő cél a hallgatói élet bemutatása a felvételizők számára.


SZTEsók az SZTE-n SZTEsók az egyetemi rendezvényeken.

A SZTEsók csapata részt vett az egyetem nagyobb rendezvényein. A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának munkatársaival közösen képviselték az intézményt, többek között az EFOTT fesztiválon, a Pont Ott Party-n és a Szegedi Ifjúsági Napokon, ahol színes programokkal várták az SZTE képzései iránt érdeklődőket.

 

A nyári szünetben részt vettek a beiratkozás előkészítésében a Szegedi Tudományegyetem Oktatási Igazgatósága és az SZTE 12 karának munkatársaival azért, hogy a nyár végi beiratkozási gólyanapok programjai a lehető legjobban igazodjanak a hallgatói igényekhez. A rendezvény lebonyolításában is aktívan részt vettek, támogatva a gólyákat a beiratkozásban és a további ügyintézésben. Az első éves hallgatók beilleszkedését a félév során végig mentorálták, segítséget adtak többek közt a kurzusfelvétel, a szorgalmi időszak valamennyi tennivalója és a vizsgaidőszakra való felkészülés feladataiban.


SZTEsók az SZTE-n

 A beíratkozást is segítették.


A fiatalok jelen vannak az egyetem közösségi felületein is, ahol mindig friss és éppen aktuális tartalmakkal jelentkeznek.

 

A TikTokon közel 1 millió főt értek már el eddig, míg az Instagramon ez a szám mintegy 20.000 volt. A követőik száma ezen a felületen jelenleg 1500 fő. A Facebookon létrehozott SZTEsók-profilt csaknem 500-an követik. Emellett létrehoztak karonkénti csoportokat is, amelyekhez összesen több mint 4000 gólya csatlakozott. Ezek a platformok mind a hallgatók széleskörű tájékoztatását célozzák.


Az őszi félév során pedig egy új árnyékprogram megvalósítását kezdték el, középiskolás diákokat fogadtak, akik így betekintést nyerhettek az egyetemi életbe. Elsőként a Gazdaságtudományi Karra és a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karra érkeztek egy-egy napra középiskolás hallgatók. Órákon vettek részt a SZTEsók-kal, megnézték a várost, és első kézből kaptak választ hallgatói élettel kapcsolatos kérdéseikre.

 

A Hallgatói Nagykövet Program ebben az évben is folytatódik, a SZTEsók továbbra is segítik a felvételizőket és a majdani elsőéves hallgatókat.

Pósa Tamara

Borítókép: SZTEsók a TIK-ben. Fotó: Bobkó Anna, Sahin-Tóth István


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Sisak_MagdolnaSisák Magdolna - GTK, pénzügy-számvitel

Azért jöttem ide, mert nővérem is gazdasági szakon végzett, és mondta, hogy ez előnyös a munkaerőpiacon, mert elég jó helyen tudott vele elhelyezkedni. Eddig nincsenek negatív élményeim, bár sokat kell tanulni, de tetszik nagyon a kar, és maga a szak is, ajánlom másoknak is. Diákközpontú, gyakorlatias az oktatás, hasznos ismeretekre teszünk szert.Tikvicki_Dora_kicsiTikvicki Dóra – BTK, elméleti nyelvészet

Nagyon vonzott Szegednek az a kettőssége, hogy nyugodt és családias a város, viszont nagyon pörgős az itteni egyetemi élet. Ezért kezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az alapszakomat, illetve a mesterképzést is azért itt végzem el, mert az oktatás nagyon magasszintű és kiemelkedő színvonalú. A tanárok támogatóak, odafigyelnek a diákokra, tanulmányaikra. Az egyetemen kívül és belül is nagyon jók a lehetőségek, akár már hallgatóként fel lehet fedezni a munka világát.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • április 22.
    11:00 - 18:00
    A 2024-es felvételi eljárástól kezdődően a felsőoktatásba jelentkezők a felvételiben megszerezhető 100 többletpontot az intézmények kínálatából gyűjthetik össze, tehát a lista intézményenként eltérő lehet, emiatt az intézményi pont elnevezést kapta 2024-től. A Szegedi Tudományegyetem 12 karon több, mint 380 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton országos beiskolázással.