SZTE Info

Vereséggel zártak futsalosaink

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Zsinórban negyedik vereségét szenvedte el az NB II-es futsalbajnokságban az Universitas Szeged. Az egyetemisták Debrecenben búcsúztak a 2007/2008-as szezontól.
Furcsa pontvadászatot hagyott maga mögött Horváth Levente együttese. Ősszel tizenkét mérkőzésen két győzelem, egy döntetlen és kilenc vereség volt a gárda mérlege, mely így féltávnál 7 ponttal az utolsó előtti, 12. helyen szerénykedett. Tavasszal azonban szenzációs rajtot vettek Szabó Zoltánék: az első nyolc játéknapon hétszer győztek, s csupán egy alkalommal maradtak alul, így 28 ponttal feljöttek a 8. pozícióba, s úgy tűnt: a végére még az 5-6. helyre is odaérhetnek.
Nos, nem így lett, mert a keret az utolsó hetekre különböző okokból sajnos némiképp megfogyatkozott. Négyből négyet veszített az Universitas – a május 12-én megtartott 26. fordulóban a DEAC múlta felül rendkívül simán egyetemünk együttesét , s végül a 9. helyen zárt a tizenhárom csapatos tabellán. A végső mérleg: kilenc győzelem, egy döntetlen, tizennégy vereség, 113-161-es gólkülönbség.
 
A futsal NB II 26. fordulójában:
DEAC Universitas Szeged 7-0 (2-0).
Universitas Szeged: Fábián Herczeg, Laudisz, Szabó Z., Kalános. Csere: Fülöp, Szűcs. Edző: Albert Miklós, Horváth Levente.
Horváth Levente: „Keserű szájízzel búcsúztunk a bajnokságtól, az utolsó fordulókra szétesett a csapat. Bizonytalan a jövőnk, remélem, sikerül úrrá lenni a nehézségeinken.”
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. december 02.

Kiemelt_Hernadi_Klara_1

A nyugati világban a mezőgazdaság, valamint a 3. világban például a textilipar szennyező anyagait képes kiszűrni az édesvizekből az a berendezés, amelynek a prototípusát az SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéken a dr. Hernádi Klára professzor irányításával dolgozó csapat, az indiai Amity Egyetemmel közösen, fejlesztette ki.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 29. 13:00 - 30. 16:30
 • február 1.
  10:00 - 13:00
 • február 4.
  18:00 - 19:00
  "Boldizsár Ildikó és a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület csatlakozott a Művészek a klímatudatosságért csoporthoz, és vállalták, hogy összegyűjtik a világ népmesekincséből azokat a meséket, amelyek a teremtett világ iránti felelősségről, az ember ezzel kapcsolatos feladatairól szólnak, hogy segítsenek a szülőknek, pedagógusoknak és mindnyájunknak a tudatosításban. Olyan meséket adnak közre, amelyekben az ember még harmóniában élt a természettel, és tudta, hogy mit kell tennie, hogy ez így maradjon. Olyan meséket, amelyekben az ember tiszteli a fákat, növényeket, állatokat, és szót ért velük - összhangban léteznek vagy törekszenek rá egy-egy konfliktus után. Olyan meséket, amelyekben a teremtett világ szépsége megmutatkozik, és az ember ennek örülni tud, érzi a felelősségét. És olyan meséket is, amelyekben ezt nem érzi, aztán baj lesz belőle... De még van visszaút, megbocsátás, egy utolsó lehetőség."
  Jegyár: kedvezményes 2.000 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.800 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 7.
  10:00 - 16:00
 • február 8.
  09:00 - 14:00