Bezár

Hírarchívum

A vége nem sikerült

A vége nem sikerült

2008. április 28.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az egyik fő rivális Budaörs otthonába látogatott az NB I B csoportos férfikosárlabda-bajnokság 11-20. helyéért folytatott keresztbejátszás 7. fordulójában az SZTE-Szedeák.
A játéknap előtt négy együttes, a Budaörs, a Szeged, a Bonyhád és az Elite Basket is 9 győzelemmel és 5 vereséggel foglalt helyet az alsóházi tabella élén. Éppen ezért hatalmas jelentőséggel bírt az SZTE-Szedeák április 27-i budaörsi fellépése.
A felek gyakorlatilag fej-fej mellett haladtak egészen a negyedik negyed közepéig, amikor is a vendégek játékában érthetetlen törés következett be. Minderről Nyilas István vezetőedző így nyilatkozott honlapunknak: „Játékosaim sajnos egymással kezdtek el foglalkozni ahelyett, hogy a kosárlabdára, a mérkőzésre összpontosítottak volna. Ez természetesen megbosszulta önmagát, szétesett a védekezésünk, a hazaiak húsznál is több pontot hintettek kosarunkba az utolsó négy percben. Azért is fáj különösen, ami történt, mert a második félidő egyes szakaszaiban már öt-hét ponttal is vezettünk, s úgy éreztem, kezünkben a meccs. Csak magunkat okolhatjuk a vereségért. Mindenképpen le fogom tolni a társaságot, aztán átbeszéljük a történteket, s ebből is igyekszünk okulni a hátralévő fordulókra. A fiúk védelmében el kell mondanom, a MEFOB-döntővel együtt erőltetett menetelésben vagyunk, ám össze kell szedni magunkat, mert az utolsó három találkozót mindenképpen hozni kell ahhoz, hogy az alsóház valamelyik dobogós helyén végezzünk.”
A hétvégi fordulót követően a B-Beton Bonyhádi KSE és az Enternet-NTE Budaörs lépéselőnybe került: ez a két gárda 10 győzelemmel és 5 vereséggel áll, míg az üldöző SZTE-Szedeák és Elite Basket 9 győzelem mellett immár 6 vereséget könyvelhet el. A szegedieknek reménykedésre adhat okot a végső helyezések szempontjából, hogy hasonló mutatóknál az egymás elleni eredmények összevetésében kosáraránnyal jobban állnak a Budaörssel és az Elite Baskettel szemben is.
Minden további számolgatás előtt azonban sikerrel kell túljutni az utolsó három találkozón. Az SZTE-Szedeák a következő körben május 4-án a sereghajtó Pápai KC-hez látogat.
 
Trényi Imre (labdával) 6 pontja sem segített. Fotó: Gémes Sándor.
 
Az NB I B 11-20. helyéért zajló rájátszás 7. fordulójában:
 
Enternet-Budaörs–SZTE-Szedeák 101-85 (22-20, 23-21, 18-24, 38-20). Budaörs, 100 néző. Vezette: Hervay, Vida.
SZTE-Szedeák: Simándi 20/12, Fülöp 1, NagyA. 10, Kovács 17/3, Tanács 27/9. Csere: Trényi 6, Komáromi 2, Széll 2, Magyar. Edző: Nyilas István.
Pintér M. Lajos
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek