SZTE Info

A vége nem sikerült

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az egyik fő rivális Budaörs otthonába látogatott az NB I B csoportos férfikosárlabda-bajnokság 11-20. helyéért folytatott keresztbejátszás 7. fordulójában az SZTE-Szedeák.
A játéknap előtt négy együttes, a Budaörs, a Szeged, a Bonyhád és az Elite Basket is 9 győzelemmel és 5 vereséggel foglalt helyet az alsóházi tabella élén. Éppen ezért hatalmas jelentőséggel bírt az SZTE-Szedeák április 27-i budaörsi fellépése.
A felek gyakorlatilag fej-fej mellett haladtak egészen a negyedik negyed közepéig, amikor is a vendégek játékában érthetetlen törés következett be. Minderről Nyilas István vezetőedző így nyilatkozott honlapunknak: „Játékosaim sajnos egymással kezdtek el foglalkozni ahelyett, hogy a kosárlabdára, a mérkőzésre összpontosítottak volna. Ez természetesen megbosszulta önmagát, szétesett a védekezésünk, a hazaiak húsznál is több pontot hintettek kosarunkba az utolsó négy percben. Azért is fáj különösen, ami történt, mert a második félidő egyes szakaszaiban már öt-hét ponttal is vezettünk, s úgy éreztem, kezünkben a meccs. Csak magunkat okolhatjuk a vereségért. Mindenképpen le fogom tolni a társaságot, aztán átbeszéljük a történteket, s ebből is igyekszünk okulni a hátralévő fordulókra. A fiúk védelmében el kell mondanom, a MEFOB-döntővel együtt erőltetett menetelésben vagyunk, ám össze kell szedni magunkat, mert az utolsó három találkozót mindenképpen hozni kell ahhoz, hogy az alsóház valamelyik dobogós helyén végezzünk.”
A hétvégi fordulót követően a B-Beton Bonyhádi KSE és az Enternet-NTE Budaörs lépéselőnybe került: ez a két gárda 10 győzelemmel és 5 vereséggel áll, míg az üldöző SZTE-Szedeák és Elite Basket 9 győzelem mellett immár 6 vereséget könyvelhet el. A szegedieknek reménykedésre adhat okot a végső helyezések szempontjából, hogy hasonló mutatóknál az egymás elleni eredmények összevetésében kosáraránnyal jobban állnak a Budaörssel és az Elite Baskettel szemben is.
Minden további számolgatás előtt azonban sikerrel kell túljutni az utolsó három találkozón. Az SZTE-Szedeák a következő körben május 4-án a sereghajtó Pápai KC-hez látogat.
 
Trényi Imre (labdával) 6 pontja sem segített. Fotó: Gémes Sándor.
 
Az NB I B 11-20. helyéért zajló rájátszás 7. fordulójában:
 
Enternet-Budaörs–SZTE-Szedeák 101-85 (22-20, 23-21, 18-24, 38-20). Budaörs, 100 néző. Vezette: Hervay, Vida.
SZTE-Szedeák: Simándi 20/12, Fülöp 1, NagyA. 10, Kovács 17/3, Tanács 27/9. Csere: Trényi 6, Komáromi 2, Széll 2, Magyar. Edző: Nyilas István.
Pintér M. Lajos
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.