SZTE Info

Szombaton is győzne az SZTE-Szedeák

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az NB I B csoportos férfikosárlabda-bajnokság 11-20. helyéért folytatott rájátszás féltávjához érkeznek a csapatok: az alsóház harmadik helyén tanyázó SZTE-Szedeák szombaton 19.15-től a hetedik Fehérvár KC-t fogadja az újszegedi sportcsarnokban.
Lassan elegük lehet egymásból a szegedi és a székesfehérvári legényeknek: a Magyar Egyetemi-Főiskolai Kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjében a Szegedi Tudományegyetem kilencven százalékban az SZTE-Szedeákra épülő együttese a Kodolányi János Főiskola gárdájával vívott páros mérkőzést az elmúlt két hét során – a kodolányisok közül heten az NB I B-s Fehérvár KC-t is erősítik...
A MEFOB-negyeddöntőben a Nyilas István által dirigált szegediek a kétpontos hazai vereségre hárompontos idegenbeli sikerrel válaszoltak, így ők jutottak be az április 21-22-én éppen a csongrádi megyeszékhelyen rendezendő országos döntőbe.
Nyilas István az SZTE-Szedeáktól is győzelmet vár a szombati összecsapáson. Bizakodása már csak azért is érthető, mert míg tanítványai háromszor diadalmaskodtak, s mindössze egyszer veszítettek a rájátszás eddigi fordulói során, addig a szombati rivális mérlege épp ellenkező előjelű, azaz a Fehérvár mindösszesen egyszer tudta megszerezni a két pontot az utóbbi négy csatájában.
A szegedi vezetőedző honlapunknak elmondta: biztos benne, hogy csapata erőt merít az elmúlt hetek remek szerepléséből, illetve a Kodolányi elleni továbbjutásból. A felkészülést gyakorlatilag semmi sem zavarta, csupán Trényi Imre küszködött betegséggel. „Szervezetten játszó együttes a Fehérvár, de ha pontosan, jól védekezünk, nem lehet gond, mert idehaza bárki ellen képesek vagyunk nyolcvan dobott pontra" – nyilatkozta Nyilas István, hozzátéve: erre a győzelemre mindenképpen szükség van céljuk eléréséhez, azaz az alsóházi rájátszás megnyeréséhez.
A vezetőedző egyébként szombaton nem húz mezt, ám úgy tervezi: a Bonyhád és a Budaörs elleni kulcsmérkőzéseken pályára lép majd.
Pintér M. Lajos
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.