Bezár

Hírarchívum

Szegedi tornászsikerek Egerben

Szegedi tornászsikerek Egerben

2008. április 04.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Szép eredményekkel zárták a Szegedi Tudományegyetem sportolói a március végén Egerben megrendezett Magyar Egyetemi-Főiskolai Tornászbajnokságot.
Női csapatban az SZTE gárdája (Bite Györgyi, Kis Brigitta, Andó Csilla, Nagy Edit, Péntek Tünde, Zoltay Fruzsina, edző: Cziberéné Nohel Gizella) a Semmelweis Egyetem mögött másodikként végzett. Péntek Tünde, a JGYPK másodéves testnevelő-edző szakos hallgatója a női egyéni összetettben és ugrásban arany-, gerendán és talajon pedig ezüstérmet szerzett.
A férfiaknál Kiss Péter János, a JGYPK harmadéves testnevelés-rekreáció szakos diákja képviselte egyetemünket, ő a válogatottakkal teli tizenhárom fős mezőnyben egyedüli amatőrként – a kilencedik helyezést érte el. A szerenkénti versenyek közül az ugrás sikerült neki a legjobban, itt hetedik lett.
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Torna Szövetség és az egri Eszterházy Károly Főiskola Testnevelési és Sporttudományi Intézetének közös szervezésében megtartott bajnokságon egyébként összesen hatvankét tornász vett részt, a színvonalas küzdelmeket a két napon négyszáz néző követte nyomon.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek