SZTE Info

Szegedi tornászsikerek Egerben

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Szép eredményekkel zárták a Szegedi Tudományegyetem sportolói a március végén Egerben megrendezett Magyar Egyetemi-Főiskolai Tornászbajnokságot.
Női csapatban az SZTE gárdája (Bite Györgyi, Kis Brigitta, Andó Csilla, Nagy Edit, Péntek Tünde, Zoltay Fruzsina, edző: Cziberéné Nohel Gizella) a Semmelweis Egyetem mögött másodikként végzett. Péntek Tünde, a JGYPK másodéves testnevelő-edző szakos hallgatója a női egyéni összetettben és ugrásban arany-, gerendán és talajon pedig ezüstérmet szerzett.
A férfiaknál Kiss Péter János, a JGYPK harmadéves testnevelés-rekreáció szakos diákja képviselte egyetemünket, ő a válogatottakkal teli tizenhárom fős mezőnyben egyedüli amatőrként – a kilencedik helyezést érte el. A szerenkénti versenyek közül az ugrás sikerült neki a legjobban, itt hetedik lett.
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Torna Szövetség és az egri Eszterházy Károly Főiskola Testnevelési és Sporttudományi Intézetének közös szervezésében megtartott bajnokságon egyébként összesen hatvankét tornász vett részt, a színvonalas küzdelmeket a két napon négyszáz néző követte nyomon.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 05.

tandi-flora-feat-varga-judit-szomoru-vasarnap

Néhány nappal ezelőtt debütált, s mára több százezer megtekintésnél tart Tandi Flora Szomorú vasárnap-feldolgozása, melyben Varga Judit igazságügyi miniszter kíséri az SZTE-n végzett énekesnőt hegedűn. A különleges produkció kapcsán beszélgettünk Tandi Florával.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.