Bezár

Hírarchívum

Szegedi súlyemelősikerek a MEFOB-on

Szegedi súlyemelősikerek a MEFOB-on

2008. április 11.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Április 5-én Budapesten rendezték meg a súlyemelők 2008. évi 41. Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokságának küzdelmeit. A versenyeken szép eredményeket értek el a Szegedi Tudományegyetem sportolói.
A 69 kilósok versenyében Nagy Géza (SZTESzolnoki MÁV) a második helyen végzett (összteljesítménye: 165 kg, szakítás: 70 kg, lökés: 95 kg), 94 kilóban Forrai Sándor (SZTESzegedi Lelkesedés LK) negyedik lett (185, 80, 105), a 105 kilósok versenyében Tóth Péter (SZTESzegedi LSK bronzérmet vehetett át (170, 75, 95), a +105 kilósok viadalát pedig a többszörös magyar bajnok, válogatott Nagy Péter (SZTESzegedi LSK) nyerte meg: az ÁJTK másodéves levelező jogász szakos hallgatója 350 kilót emelt (160, 190). A Szegedi Tudományegyetem együttese a csapatversenyben másodikként zárt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mögött.
Nagy Péter (képünkön) számára a következő megmérettetés az olaszországi felnőtt-Európa-bajnokság lesz április 14-20. között. Az olimpiai kvalifikációs Eb-n nyolc férfi- és hét női versenyző alkotja válogatottunkat. A Lignanóban zajló kontinensviadalon az eddigi sikertelen próbálkozások után mindenképpen kvótát szeretne szerezni a magyar küldöttség az augusztusi, pekingi ötkarikás játékokra. A részvételt korábban megszerzett országok versenyzőinek Eb-eredményeit már nem értékelik, a férfiaknál így további öt nemzet vívhatja ki a jogot az indulásra: az első kettő 2-2, a harmadik-ötödik pedig 1-1 versenyzőt indíthat a kínai fővárosban. Nagy Péter eltökélt célja, hogy Pekingben is képviselje a piros-fehér-zöld színeket.
Pintér M. Lajos
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek