Bezár

Hírarchívum

A pillanat művészete

A pillanat művészete

2008. április 28.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az SZTE Zeneművészeti Karának Fricsay Ferenc-hangversenyterme adott otthont a VI. országos és egyben I. nemzetközi Simándy József Énekversenynek április 25-27. között.
A rangos versenyen három kategóriában indulhattak a tehetségek a szakértő zsűri előtt, melynek elnöke Marton Éva opera-énekesnő, Kammersängerin, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára volt, tiszteletbeli elnökként pedig a verseny névadójának özvegyét, Simándy Józsefnét is köszönthették. Marton Éva kiemelte: szívesen látják a jelenlegi indulókat a következő versenyen is, hogy figyelemmel kísérhessék fejlődésüket, hiszen ez a verseny egyben tehetségkutatást is jelent.
A zeneiskolások és a középiskolások kategóriájában I. helyezett Vörös Szilvia, II. Kiss András, III. pedig Gulyás Anna lett.
A második kategóriában, melyben főiskolai hallgatók, illetve a bachelor, valamint az egyetemi képzés I-III. évfolyamos hallgatói indultak, a következő eredmények születtek: I. helyezett Szivkova Mariann, II. Horák Renáta (SZTE ZMK, III. éves énekművész, -tanár), III. Bobanj Rebeka (SZTE ZMK II. éves énekművész, -tanár).
A harmadik, az egyetemi IV-V. éves, valamint a master képzés hallgatóinak, illetve ifjú előadóművészeknek meghirdetett kategóriában a számos fellépési lehetőséget biztosító különdíjakat is elnyerő Rőser Orsolya Hajnalka érte el az első helyezést, II. díjat kapott Szegedi Csaba, a megosztott III. helyezést pedig Ye Wen (Kína) és Schalit Marysol (Svájc) nyerte el. A verseny második és harmadik kategóriája nyitott volt a külföldi jelentkezők számára is. Az értékes, gyakran fellépési lehetőséget is kínáló különdíjak között szerepelt a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szimfonikus Zenekar, valamint a Magyar Rádió különdíja is. A zsűri különdíját Fülep Máté és Balczó Péter kapta.
Temesi Mária opera-énekesnő, az SZTE ZMK tanszékvezető egyetemi tanára, a verseny koordinátora és zsűritagja bátorította azokat is, akiknek most nem sikerült díjazandó előadást nyújtaniuk, hiszen, mint fogalmazott, az énekesi pálya egy élő műalkotás, a fellépés az adott pillanat művészete.
Arany Mihály
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek