SZTE Info

Oda a tavaszi veretlenség

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Véget ért az Universitas Szeged páratlan sorozata a futsal NB II-ben. Horváth Levente és Albert Miklós együttese az eddigi hat tavaszi játéknapon százszázalékos maradt, valamennyi riválisát két vállra fektette.
A március 31-én megtartott 21. fordulóban az egyik bajnokesélyes, a tabella harmadik helyét elfoglaló, korábban az első osztályban is megfordult fővárosi Dupont FC látogatott az újszegedi sportcsarnokba. A kilencedik helyen álló hazaiak már az első félidőben kétgólos hátrányba kerültek, s bár null három után még szépíteni tudtak, a helyzeteit jobban kihasználó vendéggárda végül magabiztosan gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Az Universitas Szeged 25 pontjával továbbra is kilencedik a tizenhárom csapatos NB II-ben. Vasuthék legközelebb április 7-én a sereghajtó DTE-Royal FC-hez látogatnak – adott tehát a lehetőség a javításra.
A futsal NB II 21. fordulójában:
Universitas Szeged - Dupont FC 1-5 (0-2). Újszegedi sportcsarnok, vezette: ifj. Kormányos, Kucsora.
Universitas: Vasuth E. - Kalános J., Tóth P., Szabó Z., Herczeg G. Csere: Szűcs S., Fülöp A., Laudisz P. Edző: Horváth Levente, Albert Miklós. A szegedi gól szerzője: Fülöp A.
Horváth Levente: „Akadt olyan mérkőzésünk ebben a félévben a hatmeccses győzelmi sorozatunk alatt, amikor gyengébben játszottunk, mégis nyertünk. Most néhány bosszantó hibától eltekintve jól küzdött a csapat, de ezért nem járt pont".
Pintér M. Lajos
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.