Bezár

Hírarchívum

Média, rendezvényszervezés, menedzseri feladatok

Média, rendezvényszervezés, menedzseri feladatok

2008. április 07.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Immár tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Országos Közművelődési Konferenciát (ismertebb nevén: a KMK-t) az  SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Felnőttképzési Intézet Andragógiai és Művelődéstudományi Tanszékének hallgatói. A keddtől csütörtökig tartó rendezvény (helyszín: Szilléri sgt. 12.) minden szempontból kiváló gyakorlatot jelent a jövő kulturális, közművelődési és médiaszakemberei számára.
Az országban ugyanis ez az egyetlen olyan konferencia, melyet hallgatók szerveznek maguknak és mindazoknak a fiataloknak, akik informálódni szeretnének lehetőségeikről, a kulturális szférában történő változásokról, s akik a jövőben a kultúra, az újságírás, a média, a rendezvényszervezés területén, illetve az Európai Unió adta lehetőségeket kihasználva szeretnének dolgozni.
A KMK szakmai előadásai négy nagy területet – a média szerepe, a rendezvényszervezés fortélyai, a regionális tanulmányok lehetőségei és a menedzseri feladatok – ölelnek fel, ám különleges és szórakoztató programok filmvetítések, kiállítások, állófogadás – is színesítik a három napot.
A keddi nap legérdekesebb rendezvényének a 10 és 12 óra között sorra kerülő „A média mint a kultúra iránytűje” című kerekasztal-beszélgetés ígérkezik – a résztvevők: Csontos Róbert (Blikk), Horváth Gergely (MR2 Petőfi), Szalai-Burszán Balázs (Index). Délután 13 és 15 óra között pedig Czeizel Endre mutatja be Juhász Gyula életét a költő versein keresztül. A szerdai kínálatból is két előadás emelkedik ki: 11 órától Juronics Tamás a tánc katartikus mozdulatairól, 13 órától Somló Tamás a mai és a régebbi zenében fellelhető értékekről értekezik. Csütörtökön 9 órakor Herczeg Tamás a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Reök-palota titkaiba avatja be a hallgatóságot, előadásához szorosan kapcsolódik Borda Sándor, aki 10-től a Szegedi Nemzeti Színház példáján keresztül elemzi a lehetséges színházi marketingstratégiákat. Ugyancsak 10 órától Pordány Sarolta a civil szervezeteknek a hazai felnőttképzésben betöltött szerepéről beszél majd.
További részletek és érdekességek a konferencia honlapján: http://www.kmkszeged.hu/.
 
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek