SZTE Info

Jól futottak a JGYPK-sok

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A borongós idő ellenére mintegy ötezren álltak rajthoz a szegedi K&H Olimpiai Futónapon, mely egyben a Szegedi Tudományegyetem tavaszi, karok közötti futóbajnokságának is számított. Az április 5-i futás résztvevőinek 3,4 kilométeres távot kellett teljesíteniük, a rajt és a cél a Dóm téren volt.
A versenyben tíz előnevezett kari futócsapat vett részt: ÁOK (A és B), BTK, ETSZK, JGYPK, MK, TTIK, illetve három úgynevezett MIX-együttes. Egy-egy gárdát öt hallgatónő és öt férfihallgató alkotott. A tízfős csapatok között a három legjobb női és férfiversenyző idejének összevetésével hirdettek eredményt. A várakozásoknak megfelelően a győzelmet a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatói szerezték meg.
A viadalra egyébként az SZTE mind a tizenkét karáról akadt jelentkező.

A kari futócsapatok eredményei:
1. JGYPK (Lóczi A., Antal Z., Kapitány Z., Vakán R., Bátor Cs., Kovács F.) 1:19:15
2. ÁOK A (Szerdahelyi B., Kozári A., Dani G., Ferentzi F., Szabó H., Orosz E.) 1:27:09
3. TTIK (Varga T., Schubert G., Szekeres S., Mészáros Sz., Szépfalusi R., Csanádi M.) 1:29:59
4. BTK 1:33:17
5.ÁOK B 1:43:33
6. MIX I 2:00:50
7.MIX II 2:00:52
8. MK 2:14:07
9-10. ETSZK és MIX III
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.