SZTE Info

Egyetemi bajnok az SZTE férficsapata

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A nőknél az ELTE, a férfiaknál a Szegedi Tudományegyetem csapata nyerte a 2008-as Magyar Egyetemi-Főiskolai Kosárlabda-bajnokságot. A négyes döntőket április 21-22-én Szegeden bonyolították le.
Az NB I B-ben szereplő SZTE-Szedeákra épülő – a Dombóváron játszó Vass Péterrel, illetve a Hódmezővásárhelyen kosarazó Kovács Róberttel kiegészülő – szegedi egyetemisták mindhárom ellenfelüket, a Semmelweis Egyetemet („TF”), a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetemet és az egri Eszterházy Károly Főiskolát is legyőzték, így teljesen megérdemelten szerezték meg az aranyérmet. 
A lányok sajnos három alkalommal is vesztesen hagyták el a játékteret, így ezúttal be kellett érniük a negyedik hellyel. A végső győzelmet az ELTE szerezte meg.
Férfiak:
SZTE – Semmelweis Egyetem („TF”) 76-74
SZTE – Nyugat-Magyarországi Egyetem 67-50
SZTE – Eszterházy Károly Főiskola Eger 100-64
 
Végeredmény:
1.   Szegedi Tudományegyetem
2.   Nyugat-Magyarországi Egyetem
3.   Eszterházy Károly Főiskola
4.   Semmelweis Egyetem
 
Az SZTE bajnokcsapata
 
A győztes szegedi csapat tagjai: Kovács Róbert, Böszörményi Péter, Fülöp Béla, Trényi Imre, Nagy András, Varga Milán, Komáromi Gergely, Magyar Gergely, Sutka Róbert, Mathias Kammerer, Vass Péter. Edző: Nyilas István. Csapatvezető: Rusznyák István.
All Star-csapat: Kovács Róbert (SZTE), Simon Nándor (SE), Hajmási Péter (Sopron), Böszörményi Péter (SZTE), Petruzscsik Krisztián (Eger)
A legtöbb pontot elérő játékos: Petruzscsik Krisztián (Eger)
A legjobb középjátékos: Kovács Róbert (SZTE)
A legjobb mezőnyjátékos: Böszörményi Péter (SZTE)
 
Nok:
SZTE – Semmelweis Egyetem 72-83
SZTE – ELTE 51-63
SZTE – Nyíregyházi Főiskola 68-76
 
Végeredmény:
1.   ELTE
2.   Semmelweis Egyetem
3.   Nyíregyházi Főiskola  
4.   Szegedi Tudományegyetem
 
A szegedi csapat tagjai: Lengyel Dalma, Reiner Dóra, Gál Eszter, Tóth Edit, Kárpáti Edina, Rajnai Zsuzsa, Danócz Linda, Fülöp Dóra, Bogádi Katinka, Tordasi Petra, Elek Mónika, Pungor Krisztina. Edző: Szablics Péter. Csapatvezető: Domokos Mihály
All Star-csapat: Farkasinszki Orsolya (Nyíregyháza), Horváth Zsuzsanna (ELTE), Pusztai Sára (SE), Fejes Réka (ELTE), Pungor Krisztina (SZTE).
A legtöbb pontot elérő játékos: Farkasinszki Orsolya (Nyíregyháza)
A legjobb mezőnyjátékos: Horváth Zsuzsanna (ELTE)
A legjobb középjátékos: Farkasinszki Orsolya (Nyíregyháza)
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.