SZTE Info

konfmenu

Gazdag kínálat az ÁJTK őszi konferencia-menüjén

A 2010/2011-es tanév első félévében igen sűrű és igényes konferenciaprogramot kínál a jogi kar: több rangos hazai és nemzetközi konferenciának ad otthont a Lófara.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Október 20. - Kari TDK konferencia - az ÁJTK-s hallgatók seregszemléje, amelyen valódi versenyben dől el, hogy ki nevezhet végül a jubileumi XXX. OTDK-ra


Október 22. - Boyta György emlékére ülésezünk - Személyiségi jog, személyhez fűződő jogok védelme a harmadik évezredben


November 4-5. - Jog és irodalom - Közös konferencia BTK-val


November 18-19. - Kovács István Emléknapok


November 24-29. - Humboldt Kolleg: Freiheit - Sicherheit - (Straf)Recht


Rendezvényeinkről bővebben kattide

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 05.

tandi-flora-feat-varga-judit-szomoru-vasarnap

Néhány nappal ezelőtt debütált, s mára több százezer megtekintésnél tart Tandi Flora Szomorú vasárnap-feldolgozása, melyben Varga Judit igazságügyi miniszter kíséri az SZTE-n végzett énekesnőt hegedűn. A különleges produkció kapcsán beszélgettünk Tandi Florával.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.