Bezár

Sajtóarchívum

A miniszterelnök jelenlétében került szignó a Szegedi Tudományegyetem pályázatára

A miniszterelnök jelenlétében került szignó a Szegedi Tudományegyetem pályázatára

2009. május 26.
2 perc
Bajnai Gordon miniszterelnök jelenlétében került aláírásra az a szerződés, amely a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében csaknem 6,5 milliárd forintos támogatást biztosít a Szegedi Tudományegyetem infrastruktúrájának fejlesztésére. A sikeres pályázatnak köszönhetően 2011-ig, közel 17ezer nm2-en egy új egyetemi komplexum épül, tizenegy épületet pedig felújítanak, továbbá több mint 1600 laboreszközzel is fejlesztik az oktatás színvonalát.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Bajnai Gordon miniszterelnök jelenlétében Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Balogh Árpád, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatóságának főigazgatója 2009. május 26-án aláírta A Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése címmel benyújtott TIOP pályázatról szóló megállapodást. A kormányfő és dr. Botka László, Szeged polgármestere hozzászólásukban támogatták a projekt megvalósítását. A Szegedi Tudományegyetem – a felsőoktatási intézmények egyik legsikeresebb pályázójaként – csaknem 6,5 milliárd forintot hívhat le a műszaki–természettudományos képzési portfoliójának megújítására, a K+F+I szolgáltatások színvonalának emelésére és az informatikai, valamint épített infrastruktúrájának fejlesztésére.

Az összesen több mint 7,7 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően új épülettel gazdagodik a Mérnöki Kar, további tizenegy egyetemi épületet pedig felújítanak. Az egyetemi Tudás-sétány építészeti rekonstrukciójának keretében lehetőség nyílik új laboreszközök beszerzésére, az informatikai, gépészeti és az elektromos rendszer modernizációjára, továbbá az akadálymentesítésre. A pályázat egyik legfontosabb komponenseként új külsőt nyerhet a Szeged egyik nevezetességének számító Dugonics téri egyetemi főépület is, amely a jövőben Regionális Tudás-transzfer és Szolgáltató Központként működik.

Bajnai Gordon miniszterelnök elmondta: „Magyarország számára kiemelt cél a munkahelyek védelme, a versenyképesség fokozása. A dél-alföldi tudáspólus program megvalósítása mindkét célhoz hozzájárul. A Kormány fokozott figyelmet fordít azokra a fejlesztésekre, amelyek hosszútávon képesek megalapozni egy-egy térség fejlődését, ezzel pedig hozzájárulni az ország gyarapodásához.”

„A Szegedi Tudományegyetem az ország egyik legnépszerűbb és legnagyobb felsőoktatási intézményeként a fejlesztéseknek köszönhetően még vonzóbbá válhat a hallgatók és az oktatók számára egyaránt. Az épületek, különösen a Dugonics téri egyetemi főépület megújulása tovább bővítheti a város látványosságainak sorát nemcsak az idelátogatók, hanem a szegediek körében is” – hangsúlyozza Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

További információ:

Keczer Gabriella, sajtószóvivő Szegedi Tudományegyetem Tel.: +36-30-935-1457
Bittner Péter Privy Council Communications Tel.: 06-20-665-0386

nfu2 eu_erfa umft

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek