SZTE Info

allaskeresesre_felkeszito_napok_kiemelt

Az SZTE álláskeresésre felkészítő napokat tart hallgatóinak

A Szegedi Tudományegyetem nemcsak a tanulás folyamatában segíti hallgatóit, hanem a diplomamunka utáni elhelyezkedésben is támogatást nyújt. Az Őszi Álláskeresésre Felkészítő Napokat október 9-15. között a TIK-ben tartják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mi segíthet egy pályakezdőnek a „munkafronton”? Kiderül azon az egy hetes felkészítő programon, amelyen 2012. október 9-15. között vehetnek részt a Szegedi Tudományegyetem hallgatói. A fiatalok az SZTE TIK épületében (Szeged, Ady tér 10.) minden olyan trükköt elleshetnek, minden olyan kompetenciát elsajátíthatnak, ami a szakemberek szerint segítheti a pályakezdők munkába állását. A résztvevőket HR szakemberek tájékoztatják a munkavállalás folyamatáról, így beleláthatnak a toborzási, kiválasztási folyamatokba, illetve megismerhetik a munkaadók elvárásait, szempontjait, mely alapján végül kiválasztják az állásra legmegfelelőbbnek tartott személyt. Az Őszi Álláskeresés Felkészítő Napokon bemutatkoznak olyan szervezetek, amelyek széleskörű tájékoztatást nyújtanak a külföldi munkalehetőségekről. A program közös eszmecserével zárul. Az eseményen jelentkezés alapján lehet részt venni, a jelentkezés határideje: október 4. További információ az alábbi linken található:

http://www.sztekarrier.hu/hu/rendezvenyek/szte_oszi_felkeszito_napok

A programról bővebben itt olvashatnak

felkeszito_napok

oszi_felkeszito_napok_es_allasborze_2012

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.