SZTE Info

Diplomaosztó a Gazdaságtudományi Karon

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán 2011. július 3-án a az előírt feltételek szabályszerű teljesítése után 216 jelölt diplomájának átadására került sort a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Gazdaságtudományi Kar diplomaosztó 2011Bolognai rendszerű alapképzési szakokon nappali és távoktatási tagozaton összesen 82 fő szerzett diplomát: Gazdálkodási és menedzsment szakon: 33 fő, Kereskedelem és marketing szakon: 17 fő, Pénzügy és számvitel szakon: 32 fő. A hagyományos rendszerű, Gazdálkodási szakon: 5 fő, szakirányú továbbképzéseinken további 28 fő kapott oklevelet.


Mesterképzési szakokon nappali és levelező tagozaton összesen 73 fő szerzett diplomát: Közgazdálkodás és közpolitika szakon 21 fő, Marketing szakon 31 fő, Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon 16 fő, Regionális és környezeti gazdaságtan szakon 5 fő. A hagyományos egyetemi képzésben, Gazdálkodási szakon 28 fő kaphatja meg a diplomáját: nappali tagozaton 19 fő, levelező tagozaton, kiegészítő egyetemi képzésben 9 fő.

 

Dr. Hetesi Erzsébet a GTK dékánja köszöntötte a professor emerita kitüntető címben részesülő Dr. Botos Katalin professzor asszonyt és címzetes egyetemi docensi kitüntető címben részesülő Dr. Schneider Klára tanárnőt illetve a Discipuli Pro Universitate díjban részesülő hallgatókat Mező Júlia Veronikát és Dancsik Bálintot.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.