SZTE Info

Regatta

Hazai siker született a Szeged-Cambridge regattán

A városi csapat mellett a Szegedi Tudományegyetem is jelentős fölénnyel verte meg angol ellenfelét a Szeged-Cambridge regattán, amelyet május 22-én első ízben rendeztek meg a Tiszán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A hagyományteremtő szándékkal rendezett versenyen az első futamban a Szeged városi csapat – amelyet az EDF Démász Szeged Vízisport Egyesület versenyzői alkottak – szinte az egész, a Boszorkánysziget és Móra Ferenc Múzeum közötti 1800 méteres versenytávon vezetve győzött a cambridge-i hajó előtt. Az egyetemek küzdelmében a briteknek a rajt jobban sikerült, de a Szegedi Tudományegyetem hajója (Molnár Dániel, Csatlós Máté, Fehér Szabolcs, Bakacsi Norbert /a regatta előtt néhány nappal megbetegedett Valkay Istvánt helyettesítette/, Lele Máté, Kitka Gergely, Pozsár Bence, Radics Bence és Adonyi Kristóf kormányos) a táv felénél beérte őket, s a célba már több mint egy hajóhosszal előbb érkezett.

regatta_csapat

Az evezés Cambridge legnépszerűbb sportja, amelyben nemzetközi szinten is kimagasló eredményeket érnek el. Cambridge és Oxford 1829 óta rendezi meg a világszerte ismert evezős futamokat. Az evezőssportnak Szegeden is komoly hagyományai vannak, s Haller Ákos személyében – aki a regattán is bizonyított – a város és a Szegedi Tudományegyetem világbajnokkal is büszkélkedhet.

 Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. november 13.

IMG_5871

A hazai felsőoktatás zászlóshajója, a Szegedi Tudományegyetem „kapitányi hídján” álló vezetőket sorra bemutatja a Szegedi Egyetem Magazin. Most az SZTE négy rektorhelyettese arról is vall, miként javíthatja tovább pozícióit a legfrissebb Quacquarelli Symonds ranglista szerint Magyarország legjobb egyeteme, a szegedi universitas.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *