SZTE Info

Túl erős volt a Debrecen

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Debreceni Egyetem KE II. vendégeként lépett pályára az SZTE-Szedeák együttese a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjának 1. fordulójában szeptember 13-án. Sajnos a bemutatkozás nem sikerült a legjobban, hiszen a házigazdák magabiztosan verték a szegedieket.
 
Nyilas István gárdája tavaly újoncként a 13. helyen végzett a B csoportban, idén szeretnének a legjobb tízbe kerülni, ehhez arra van szükség, hogy a 12 csapatos Keleti csoport küzdelmeit az első öt között zárják.
Nos, a rajt nem sikerült a legjobban, de a fiúk mentségére szóljon, hogy az elmúlt hetekben sérülések és betegségek tizedelték a társaságot (az egyik kulcsember, Nagy András hátizomfájdalmai miatt el sem tudott utazni a többiekkel), illetve a Debrecen A csoportos játékosok egész sorát vonultatta föl. Ettől függetlenül a meccs első szakaszában jól tartotta magát a szegedi egyetemi alakulat, a második félidőre azonban elfáradtak Simándiék.
Az SZTE-Szedeák a 2. fordulóban hazai közönség előtt is bemutatkozik: szeptember 21-én (vasárnap) 18 órakor a Salgótarján ellen lép pályára az újszegedi sportcsarnokban.
 
Az NB I/B Keleti csoport 1. fordulójában:
 
DEKE II. SZTE-Szedeák 85-49 (19-17, 18-7, 27-8, 21-17)
 
SZTE-Szedeák: Rezák 11, Simándi 7, Fülöp, Kovács A. 7/3, Trényi 13. Csere:Magyar 3, Varga M., Blahó 2, Mészáros, Varga D. 1, Széll 5/3, Szabad. Edző: Nyilas István.
 
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.