SZTE Info

Szabó Gábor az OTKA Bizottság alelnöke

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A hazai alapkutatások támogatását 1986 óta összehangoló szervezet, az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok vezető testületének alelnökévé nevezték ki Szabó Gábort, az SZTE rektorát.
Az OTKA Bizottságának alelnöki pozícióját szeptember 1-jétől három éven át – a felsőoktatási konferenciák képviseletében – Szabó Gábor, az SZTE rektora tölti be Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Hiller István oktatási és kulturális miniszter közös javaslatára. Szabó Gábor a kinevezés kapcsán elmondta, rendkívül nagy megtiszteltetésnek tarja, hogy a magyar tudomány nemzeti intézményének alelnöki teendőit elláthatja. A professzor bízik abban, hogy munkájával hozzájárulhat a hazai kutatók támogatásához, a tudományos sikereikhez, erősítve ezáltal az ország k+f tevékenységét, versenyképességét. A bizottság elnöke Makara B. Gábor akadémikus.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *