Bezár

SZTEhírek

KJA-Number-9296

Innováció a digitális oktatásban: díjat nyert az SZTE

Innováció a digitális oktatásban: díjat nyert az SZTE

2024. október 17.
1 perc

2024. október 15-én Londonban adták át a Coursera Outstanding Achievement Maximazing Impact Award-ot, azaz az egyetemek az online oktatás terén nyújtott kiemelkedő teljesítményét elismerő díjat. Ebben az évben az Európát, Közel-Keletet és Afrikát magába foglaló régió nyertese a Szegedi Tudományegyetem lett.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ahogyan a díj indoklásában szerepelt: a Szegedi Tudományegyetem 2019-ben kezdte el használni a Courserát, mint megoldást a középiskola és az egyetem közötti átmenet áthidalásának kihívására. Az együttműködésnek köszönhetően a Szegedi Tudományegyetem tantervei 2024 tavaszára már a Coursera több irányított projektmunkáját, 23 kurzusát és 12 szakmai bizonyítványát tartalmazták, ez a szám pedig 2024 őszén tovább bővült.

A Coursera-tartalmak krediteket érő elemekként jelennek meg a tantervekben, hogy az egyetemi képzési programokat rugalmasabbá, a hallgatók egyéni kíváncsiságának és terveinek megfelelővé tegyék, és felkészítsek a diplomaszerzőket a munkaerőpiacon való sikeres szereplésre. A Coursera tartalmak tantervbe való beépítése biztosította, hogy a Szegedi Tudományegyetem sikeresen reagál a munkaerőpiac és a társadalmi környezet gyors változásaira.

SZTEinfo

Boítókép: A Coursera Outstanding Achievement Maximazing Impact Award. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek