ddny

Két diplomát szerezhetnek meg egyszerre az SZTE GTK hallgatói a Varsói Egyetemmel való együttműködésnek köszönhetően

Február 22-ig lehet jelentkezni a 2022/2023-as tanévre a Double Degree Programra a magyar és nemzetközi International Economy and Business MSc szakos hallgatóknak. A Varsói Egyetemmel való együttműködésnek köszönhetően az SZTE hallgatói két szemeszteren keresztül Lengyelországban is tanulhatnak és két mesterdiplomát szerezhetnek.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2021-ben nemzetközi együttműködési keretmegállapodást írt alá Double Degree program létrehozására a Varsói Egyetem Menedzsment Karával. A Double Degree Programban részt vevő hallgatók mindkét Intézmény mester diplomáját megszerzik:

- A Varsói Egyetem Menedzsment Kara Nemzetközi gazdálkodás [International Business Program (IBP)] mester diplomát állít ki,

- a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara pedig okleveles közgazdász nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon (INEB) mester diplomát.

A Double Degree Programban azok a magyar és nemzetközi International Economy and Business MSc szakos hallgatók vehetnek részt, akik BSc tanulmányaik alatt legalább 60 ECTS kreditet teljesítettek menedzsment és/vagy gazdaságtudományi területeken.

A pályázati kiírás a Coospace-n elérhető.

A programban részt vevő hallgatók a mesterképzés első és második szemeszterét a küldő Egyetemen (SZTE), a harmadik és negyedik szemeszterét pedig a fogadó Egyetemen (Varsó) töltik. A képzés első évében a Szegedi Tudományegyetemen létesítenek aktív hallgatói jogviszonyt, míg a második évben a Varsói Egyetemre is beiratkoznak. A jelentkezők egy tanévet Varsóban tölthetnek és egy második mesterdiplomát szerezhetnek. A hallgatóknak a fogadó egyetem felé nincs tandíj és egyéb díjfizetési kötelezettségük.

 

Bővebb információ az SZTE GTK honlapján.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Major_AttilaMajor Attila - ZMK, magánének

Azért jöttem erre a szakra, mert itt olyan tanárok tanítanak, akiket nagyra tartok. Maga a szak a tanszékvezető, Temesi Mária tanárnő miatt vonzó, hiszen sok lehetőséget kínál arra, hogy elsősként operában szerepelhessek, ez pedig kezdőként hatalmas lehetőség és megtiszteltetés. A ZMK-n a tanár-diák kapcsolat nagyon szoros, hiszen ez a pálya nagyon tanárfüggő. Én itt megtaláltam Andrejcsik István operaénekes személyében azt a mestert, akivel a legtöbbet tudtam eddig fejlődni.




Fulep_GaborFülep Gábor - ÁOK, általános orvos

Több oka van annak, hogy a Szegedi Tudományegyetemre járok orvosi karra. Az egyik legfontosabb, hogy mindig nagyon jókat hallottam az itteni képzésről, a másik az, hogy Budapestre nem szerettem volna menni, mert már volt tapasztalatom a fővárosi életformáról. Szeged egy vidéki nagyváros, ahol kedvesebbek az emberek, összetartóbb a diákság, ez a tapasztalatom. Mindig is a kémia és biológia állt hozzám közel, ezért nem volt kérdéses számomra a továbbtanulás. A gyakorlati lehetőségeket külön kiemelném az SZTE Általános Orvostudományi Karán, mindenkinek csak ajánlani tudom!

További hallgatói vélemények >>>