ddny

Két diplomát szerezhetnek meg egyszerre az SZTE GTK hallgatói a Varsói Egyetemmel való együttműködésnek köszönhetően

Február 22-ig lehet jelentkezni a 2022/2023-as tanévre a Double Degree Programra a magyar és nemzetközi International Economy and Business MSc szakos hallgatóknak. A Varsói Egyetemmel való együttműködésnek köszönhetően az SZTE hallgatói két szemeszteren keresztül Lengyelországban is tanulhatnak és két mesterdiplomát szerezhetnek.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2021-ben nemzetközi együttműködési keretmegállapodást írt alá Double Degree program létrehozására a Varsói Egyetem Menedzsment Karával. A Double Degree Programban részt vevő hallgatók mindkét Intézmény mester diplomáját megszerzik:

- A Varsói Egyetem Menedzsment Kara Nemzetközi gazdálkodás [International Business Program (IBP)] mester diplomát állít ki,

- a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara pedig okleveles közgazdász nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon (INEB) mester diplomát.

A Double Degree Programban azok a magyar és nemzetközi International Economy and Business MSc szakos hallgatók vehetnek részt, akik BSc tanulmányaik alatt legalább 60 ECTS kreditet teljesítettek menedzsment és/vagy gazdaságtudományi területeken.

A pályázati kiírás a Coospace-n elérhető.

A programban részt vevő hallgatók a mesterképzés első és második szemeszterét a küldő Egyetemen (SZTE), a harmadik és negyedik szemeszterét pedig a fogadó Egyetemen (Varsó) töltik. A képzés első évében a Szegedi Tudományegyetemen létesítenek aktív hallgatói jogviszonyt, míg a második évben a Varsói Egyetemre is beiratkoznak. A jelentkezők egy tanévet Varsóban tölthetnek és egy második mesterdiplomát szerezhetnek. A hallgatóknak a fogadó egyetem felé nincs tandíj és egyéb díjfizetési kötelezettségük.

 

Bővebb információ az SZTE GTK honlapján.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Spitzer BarbaraSpitzer Barbara – BTK – anglisztika

Szeged és a Szegedi Tudományegyetem is nagyon diákközpontú. Sokkal gyakorlatiasabb az oktatás, mint más egyetemeken, és rengeteg lehetőséget kínál a hallgatóinak. Ugyanez elmondható a városról is, hiszen rengeteg kedvezményt adnak a diákoknak, melyekkel nagyon sokat lehet spórolni. Így pedig egy kicsit az egyetemista élet is könnyebbé válik.


Mikula_AndreaMikula Andrea - ÁJTK, jogász

Elsősorban azért választottam az SZTE ÁJTK-t, mert itt lakom Szegeden, és úgy hallottam, hogy a szegedi jogi képzés nagyon jó. Ez az évek során be is bizonyosodott. Másrészt utánanéztem néhány felmérésnek, és úgy értesültem, hogy a Szegedi Tudományegyetem legalább olyan magas szintű képzést nyújt, mint más hasonlóan nívós egyetemek az országban. A jogi karon nagymértékű tudásra és talpraesettségre tettem szert az évek során, amit nem csak a munkaerőpiacra kilépve fogok tudni kamatoztatni.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *