ddny

Két diplomát szerezhetnek meg egyszerre az SZTE GTK hallgatói a Varsói Egyetemmel való együttműködésnek köszönhetően

Február 22-ig lehet jelentkezni a 2022/2023-as tanévre a Double Degree Programra a magyar és nemzetközi International Economy and Business MSc szakos hallgatóknak. A Varsói Egyetemmel való együttműködésnek köszönhetően az SZTE hallgatói két szemeszteren keresztül Lengyelországban is tanulhatnak és két mesterdiplomát szerezhetnek.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2021-ben nemzetközi együttműködési keretmegállapodást írt alá Double Degree program létrehozására a Varsói Egyetem Menedzsment Karával. A Double Degree Programban részt vevő hallgatók mindkét Intézmény mester diplomáját megszerzik:

- A Varsói Egyetem Menedzsment Kara Nemzetközi gazdálkodás [International Business Program (IBP)] mester diplomát állít ki,

- a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara pedig okleveles közgazdász nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon (INEB) mester diplomát.

A Double Degree Programban azok a magyar és nemzetközi International Economy and Business MSc szakos hallgatók vehetnek részt, akik BSc tanulmányaik alatt legalább 60 ECTS kreditet teljesítettek menedzsment és/vagy gazdaságtudományi területeken.

A pályázati kiírás a Coospace-n elérhető.

A programban részt vevő hallgatók a mesterképzés első és második szemeszterét a küldő Egyetemen (SZTE), a harmadik és negyedik szemeszterét pedig a fogadó Egyetemen (Varsó) töltik. A képzés első évében a Szegedi Tudományegyetemen létesítenek aktív hallgatói jogviszonyt, míg a második évben a Varsói Egyetemre is beiratkoznak. A jelentkezők egy tanévet Varsóban tölthetnek és egy második mesterdiplomát szerezhetnek. A hallgatóknak a fogadó egyetem felé nincs tandíj és egyéb díjfizetési kötelezettségük.

 

Bővebb információ az SZTE GTK honlapján.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Horvath_FiorellaHorváth Fiorella - MK, műszaki menedzser

Főként a közösségi élet vonzott a Szegedi Tudományegyetemre. Műszaki menedzser szakon tanulok, az fogott meg benne, hogy a dolgok műszaki és a gazdasági részébe is bele tudok látni. Ráadásul nagyon jó lehetőségek vannak az egyetemen például: egy logisztikai tárgy keretében például elutazunk Brüsszelbe, hogy feltérképezzük az ottani repülőteret. Az itt tanulók valóban egy kis csapatot alkotnak. Viszonylag kevesen járunk az MK-ra a többi karhoz képest, ezért ismert mindenki mindenkit, és mindig egymás segítségére tudunk lenni. Ráadásul a diákélet is fantasztikus, csak ajánlani tudom mindenkinek.

Csaszar_Dorina-kicsiCsászár Dorina – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Szegediként evidens választás volt a Szegedi Tudományegyetem, mivel erősen kötődök a városhoz. Itt él a családom, a barátaim, a párom. Nem mellesleg az SZTE-nek olyan hírneve, képzési kínálata van, ami miatt megéri ide jelentkezni. Számomra itt van a legjobb specializáció a Kommunikáció-és médiatudomány szakon a többi egyetemhez képest, ezért is választottam az SZTE-t.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *