Bezár

Hírarchívum

246919659_948484999073511_4268980022940924384_n

EUGLOH Annual Summit – szegedi delegáció Portóban

EUGLOH Annual Summit – szegedi delegáció Portóban

2021. október 25.
1 perc

A EUGLOH egyetemi szövetség (a francia Université Paris-Saclay, a svéd Lund University, a német Ludwig Maximilian University, a portugál University of Porto és a Szegedi Tudományegyetem szövetsége) 2021. október 13. és 15. között tartotta éves csúcstalálkozóját Portóban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem delegációját Dr. Fendler Judit kancellár és Prof. Dr. Rovó László vezette a rendezvényen, ahol az irányító és operatív testületek találkozói mellett tudományos kerekasztal-beszélgetésekre és plenáris előadásokra is sor került. A szakmai és közösségi programok célja az öt egyetem közötti együttműködések egyeztetése, és a küszöbön álló közös tevékenységek szervezése.


rektori


Shaping our Future! – a EUGLOH szövetség egyik jelmondata a szövetség küldetése is, melyben részt vesz az öt egyetem összesen 210 ezer diákja. A csúcstalálkozón a hallgatók plenáris előadásait nagy érdeklődés övezte, hiszen a EUGLOH legfőbb célja egy olyan európai egyetemi campus létrehozása, ahol a határokon átívelő oktatási együttműködések teremtenek lehetőséget az európai értékek megismerésére.


További információ a csúcstalálkozóról és az EUGLOH eseményeiről, ide kattintva elérhető.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek