Bezár

Hírarchívum

kina_nyito

Kedvcsináló előadássorozat indul az SZTE egyedülálló Kína-specializációjához

Kedvcsináló előadássorozat indul az SZTE egyedülálló Kína-specializációjához

2021. május 03.
2 perc

Híres és nemzetközileg is elismert előadók közreműködésével, YouTube előadások formájában kaphatnak ízelítőt mindazok, akik kíváncsiak, milyen képzésre lehet számítani az SZTE, szeptembertől induló, magyar nyelvű Kína-specializációján. A sorozatban korábbi kínai nagykövet, gazdasági szakértő és sinológus prezentációja is látható lesz.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az NRTI a specializáció felvezetéseként egy kedvcsináló előadássorozatot szervez a Konfuciusz Intézettel együttműködve, hazánkban és nemzetközileg is elismert előadók közreműködésével, akik a képzésben oktatóként is részt vesznek.


Az előadások:


2021. május 6., 17.00 óra, Kusai Sándor Zoltán címzetes egyetemi docens (PPKE BTK NPI), a nemzetközi kapcsolatok és Kína független szakértője, közgazdász, Magyarország volt nagykövete Kínában, Mongóliában és a KNDK-ban. „Kína politikai és társadalmi rendszere: A Gonosz Birodalma vagy racionálisan értelmezhető és elemezhető civilizációs birodalom?


2021. május 13., 17.00 óra: dr. Matura Tamás, adjunktus (Corvinus), a Central and Eastern European Center for Asian Studies alapító elnöke: „Kína megítélésének változása az európai közvélemény körében a COVID-19 válság alatt”


2021. május 20., 17.30 óra: Dr. Szunomár Ágnes, egyetemi docens (Corvinus), Kína gazdaságának szakértője: „A digitális ’nagy ugrás’”


2021. június 3. 17.00 óra Dr. habil. Salát Gergely sinológus, a Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport vezetője.


Minden előadást élőben lehet követni, regisztráció nélkül, a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének Youtube csatornáján, ahol később is visszanézhetők maradnak az egyes prezentációk.

A szeptemberben induló képzés a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének támogatásával valósul meg, és az ÁJTK oktatói mellett számos neves meghívott előadó is tevékeny részt fog venni az oktatásban, köztük híres, nemzetközileg is elismert Kína-kutatók, diplomaták, gazdasági szakemberek.


A YouTube videók előadói mellett, többek között az alábbi szakértők vesznek részt specializáció oktatásában:

Dr. Ferwagner Péter Ákos, egyetemi docens (SZTE BTK), történész,

Miletics Péter, tanácsos, Honvéd Tudományos Kutatóhely vezető kutató,

Mohr Richárd, sinológus, fordító, szinkrontolmács, az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatója, BGE meghívott előadója.


A képzés során a hallgatók betekintést nyerhetnek többek között a Kínai Népköztársaság állam- és jogrendszerébe, geopolitikai-geostratégiai lehetőségeibe, külpolitikájába, valamint az ország legújabbkori történelmébe. Ezen felül az oktatott kurzusok között jelen vannak a Dél-Kelet Ázsiára, a Közel-Kelet térségére, illetve a Kína gazdaságára, gazdaságtörténetére fókuszáló órák is. Végül, de nem utolsó sorban a specializációra járók a kínai interkulturális ismeretekbe is betekintést nyerhetnek.


Az SZTE ÁJTK NRTI Kína-specializáció kedvcsináló előadásai ezen a linken lesznek áthatóak.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek