Bezár

Hírarchívum

Pályázati felhívás németországi továbbtanulási ösztöndíjakra

Pályázati felhívás németországi továbbtanulási ösztöndíjakra

2020. szeptember 03.
3 perc

Magyar hallgatóknak, diplomásoknak, kutatóknak valamint tudományos fokozattal rendelkező főiskolai, egyetemi oktatóknak és kutatóknak is kínál németországi tanulmányi és kutatói ösztöndíjakat a Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2021/2022-es tanévre is meghirdette egyéni ösztöndíjait a DAAD. A pályázatok között hallgatók, doktoranduszok, kutatók, oktatók és volt ösztöndíjasok is megtalálhatják a számukra megfelelőt, ha német nyelvterületen szeretnék fejleszteni tudásukat.


Hallgatói ösztöndíjak:

A hallgatókat nyári egyetemmel és továbbképzéssel várják a németországi ösztöndíj-lehetőségek. A nyári egyetemen alap- és mesterképzésben tanuló hallgatók vehetnek részt, akik 3-4 hetes tanfolyam vehetnek részt egy német felsőoktatási intézményben, valamint hozzá kapcsolódó nyelvoktató intézetben. Jelentkezni 2020. december 1-ig lehet.


Az 5 hónapos továbbképzésre német filológiai végzettséggel rendelkezők jelentkezhetnek. Az ösztöndíjprogram április 1-jén kezdődik, így a jelentkezési határidő 2020. szeptember 30-a.

Bővebb információk itt.


Ösztöndíjak diplomásoknak:

Azok, akik már diplomával is rendelkeznek a graduális ösztöndíjakra jelentkezhetnek. A graduális tanulmányi ösztöndíjak közül az egyikre bármilyen tudományterületről lehet pályázni. Ez az ösztöndíj 10-24 hónap németországi továbbképzést (mester- vagy egyéb graduális képzés) biztosít a magyar diploma elnyerése után. Erre jelentkezni 2020. november 16-ig lehetséges.


Emellett művészek és építészek számára is meghirdettek egy külön graduális ösztöndíjat. A jelentkezők 7-10 hónap művészeti továbbképzésen, ill. 10-24 hónap mester- vagy egyéb graduális képzésen vehetnek részt egy német művészeti-, zenei- vagy filmakadémián, vagy főiskolán/egyetemen. A jelentkezési határidő építészeknek: 2020. szeptember 30., zeneművészeknek: 2020. október 1., előadóművészeknek: 2020. október 30., képzőművészeknek, illetve design/vizuális kommunikáció, valamint film szakterületről: 2020. november 30.


Bővebb információk itt.


Fiatal kutatók, doktorandusz hallgatók 1-10 hónapot tölthetnek el egy német fogadó professzor felügyeletével Németországban. Pályázatok beadási határideje: 2020. november 16. - továbbá lehetőség van a pályázat április 30-i benyújtására, amennyiben a kint tartózkodás kezdete az adott év decembere és a következő év májusa közé esik.


Bővebb információk itt.


Ösztöndíjak egyetemi oktatóknak, és doktorált kutatóknak:

Doktorált kutatók és egyetemi, főiskolai oktatók kutatói ösztöndíjra pályázhatnak. A Németországban tölthető kutatási idő 1-3 hónap közötti időtartam lehet. A pályázatok beadási határideje: 2020. november 16. - továbbá lehetőség van a pályázat április 30-i benyújtására, amennyiben a kint tartózkodás kezdete az adott év decembere és a következő év májusa közé esik.


Ezen kívül az építészet, és művészet területén oktató egyetemi és főiskolai tanárok is pályázhatnak egy külön ösztöndíjra. A magyar művészeti felsőoktatásban oktatók pályázhatnak művészeti és zenei területről valamint az építészet szakterületéről. A művészeti ösztöndíj időtartama 1-3 hónap. Pályázatok beadási határideje: 2020. november 16. - továbbá lehetőség van a pályázat április 30-i benyújtására, amennyiben a kint tartózkodás kezdete az adott év decembere és a következő év májusa közé esik.


Bővebb információk itt.


A budapesti DAAD Információs Központ 2020. október 7-én, valamint október 28-án információs rendezvényt tart, ahol az érdeklődők feltehetik kérdéseiket a Központ munkatársainak. A nyílt napokról további tájékoztatás itt érhető el.


A pályázati felhívás itt letölthető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek