Bezár

Hírarchívum

Nyito_II.vh_vege_Eu_dm_1945_102_pdf1

Világháborús virtuális kiállítás az egyetemi bibliotéka honlapján

Világháborús virtuális kiállítás az egyetemi bibliotéka honlapján

2020. május 08.
2 perc

A 75 évvel ezelőtti május 8., a „győzelem napja” tiszteletére barangoljon az SZTE Klebelsberg Könyvtár honlapjáról elérhető online tárlaton! Az emlékezést, de az iskolai és egyetemi tanulmányokat is segíti A második világháború című virtuális kiállítás.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A diplomácia- vagy a hadtudomány iránt érdeklődő olvasó számos érdekességre bukkanhat az SZTE Klebelsberg Könyvtár honlapjáról magyar és angol nyelven elérhető A második világháború című virtuális kiállításon. Ez a második világháború befejezésének 50. évfordulóján, 1995 szeptemberében megrendezett kiállítás online változata.

 

A dátumokhoz rendelhető történések pontosításán túl is kínál érdekességeket a Kronológia. Érdemes bekukkantani e virtuális tárlat 13 további „termébe”.

Nyisson be a „Dokumentumok”, a „Térképek”, a „Ki kicsoda?”, a „Diplomácia”, a „Képek”, a „Haditechnika”, a „Holokauszt”, „A nürbergi per”, a „Könyvespolc”, a „Háborús filmek”, a „Statisztikai adatok”, az „50. évforduló”, a „Kapcsolódó lapok” föliratú „ajtón”! Miért?

 

Mert a 25 évvel ezelőtt lezárult tárlat Térképek „termében” közel 40 atlaszt nézegethetünk. Mert a Háborús filmek „teremben” 441 filmre hívja föl a figyelmet az online tárlat kurátora.

 

Sőt: a Képek fölirat alatti, többek között repülőgépeket, hajókat, kézifegyvereket, páncélos járműveket bemutató fényképeken és Capa híres fotóin kívül is találunk néznivalót. Ugyanis az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszerébe tartozó Képtár és Médiatéka repozitóriumban további 90 háborús fényképet nézhetünk meg.

Sőt: a virtuális Könyvespolcon a 25 évvel ezelőtti jubileum idején a II. világháború iránt érdeklődő olvasónak 1380 könyvet ajánlottak az egyetemi bibliotékában. Az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszerében az SZTE Egyetemi Kiadványok repozitóriumban a „második világháború” kulcsszóra 4343 mű kínálta magát olvasmányként a 2020. évi „győzelem napján”.

 


További érdekességek a 75 évvel ezelőtti május 8. és 9. napról:

A világháborús tanévekben és a „győzelem napjain” a szegedi egyetem

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek