Bezár

Hírarchívum

EUGLOH_2019

A globális egészség kihívásaira válaszol az SZTE-s részvételű projekt

A globális egészség kihívásaira válaszol az SZTE-s részvételű projekt

2019. szeptember 13.
2 perc

Párizsban tanácskoznak a European University Alliance for Global Health (EUGLOH) projekt résztvevői. A szegedi, a párizsi, a lundi, a portói és a müncheni egyetem mintegy 120 képviselője közösen dolgozik az európai felsőoktatás jövőjének alakításán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A világ legjobb egyetemeinek top 2 százalékába tartozó Szegedi Tudományegyetem a Paris-Saclay Egyetemmel, a Lundi Egyetemmel, a Portói Egyetemmel és a müncheni Ludwig Maximillian Egyetemmel konzorciumban beadott European University Alliance for Global Health (EUGLOH) pályázata 3 évre nyert támogatást az Európai Egyetemi Szövetségek programban. A konzorciumi tagok szeptember 13-14. között a Paris-Saclay Egyetemen tanácskoznak a projekt részleteiről.


Az európai egyetemek élvonalába tartozó öt partner képviselői közötti együttműködés lehetőséget teremt az Európai Unión belül egy újfajta egyetemi struktúra létrehozására, a hallgatók, a doktoranduszok, a dolgozók és a kutatók mobilitására, közös tanterv vagy modulok kidolgozására. A rugalmas tantervek az európai diploma megszerzése mellett lehetővé teszik majd a diákok számára, hogy tanulmányaikat személyre szabják: megválaszthatják például, melyik partnerintézményben és mikor folytatják tanulmányaikat. Az 5 intézményben mintegy 200 ezer hallgató tanul, cél, hogy a diákok legalább fele 2025-ig részt vegyen a mobilitási programokban.


A European University Alliance for Global Health program tematikájához az egészség értéklánc mentén a szövetségben részt vevő intézmények valamennyi egysége csatlakozhat, mind az oktatás, mind a partner egyetemekkel indítandó új kutatási programok területén. A szövetség hosszú távú stratégiájának megvalósításával előmozdítja a közös európai értékeket és identitást, növeli az egyetemi hallgatók és dolgozók mobilitását, és javítja az európai felsőoktatás minőségét.


– A projektben való részvétel jelentős hatással lesz a Szegedi Tudományegyetem jövőjére. A projekt sikeréhez a nemzetköziesítés és az Európai Uniós együttműködések területén szerzett tapasztalatainkkal járulunk hozzá – fogalmazott Prof. Dr. Rovó László. Az SZTE rektora hozzátette: az EUGLOH projektnek köszönhetően célzottabb Erasmus csereprogramokat kínálhat az intézmény, javulhat a szegedi egyetem világrangsorokban elfoglalt helye és létrejöhet Európa multinacionális és multikulturális háttérrel rendelkező szuper-campusainak egyike. Mindezek révén pedig az SZTE Közép-Európa vezető egyetemévé válhat.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek