Bezár

Hírarchívum

IMG_5439

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a temesvári és a szegedi egyetem

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a temesvári és a szegedi egyetem

2018. március 06.
1 perc

A Temesvári Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem vezetői, Petru Stefea és Kovács Péter dékánok arról állapodtak meg, hogy a jövőben oktatási és kutatási területen dolgoznak együtt. Cél a gazdasági felsőoktatás módszertani fejlesztése digitális technológiák – különös tekintettel a játékosítás, a gamifikáció – alkalmazásával.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Fontos, hogy korszerű ismereteket adjunk át, modern módszertannal, közös pályázatokat, kutatási programokat is tervezünk, és nem csak az oktatási módszertan területén – hangsúlyozta az aláíráshoz kapcsolódó sajtótájékoztatón, 2018. március 5-én Dr. Kovács Péter, az SZTE GTK dékánja.


IMG_5424



A temesvári és a szegedi gazdaságtudományi kar vezetői, Prof. Petru Stefea és Dr. Kovács Péter dékánok arról írtak alá megállapodást, hogy a jövőben oktatási és kutatási téren egyaránt szoros együttműködést folytatnak, melynek kiemelt célja a gazdasági felsőoktatás módszertani fejlesztése digitális technológiák – különös tekintettel a játékosítás (gamifikáció) módszertanának – alkalmazásával. A gamifikáció, a játékosítás módszertani eszközként különösen alkalmas a Z generáció tagjainak megszólítására. Az együttműködés első lépéseként az aláírást követően a temesvári kollégák egy szakmai workshopon mutatták be a szegedi oktatóknak az eddigi eredményeiket a gamifikáció oktatási alkalmazása terén. Az együttműködés következő lépéseként az SZTE GTK Nemzetközi Hét rendezvényén 2018 áprilisában, közel 20 külföldi egyetemi oktató részvételével szerveznek közös szegedi-temesvári gamifikációs workshopot.



Ez már a tizedik ilyen rendezvény, vagyis jubilálunk – mondta Pusztai-Varga Ildikó, hozzátéve, hogy vendégoktatók tartanak majd színvonalas előadásokat.


IMG_5428

 



SZTEinfó

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek