Bezár

Hírarchívum

symposium_2018_hu_SZTE-FOK_kezdo

Világhírű fogorvosok érkeznek Szegedre

Világhírű fogorvosok érkeznek Szegedre

2018. május 07.
3 perc

A népbetegségnek számító fogágybetegségekről, a fogazati rendellenességekről, a foggyökér beültetés lehetőségeiről és a fogorvosi szakma legújabb kutatási eredményeiről tanácskoznak május 10-12. között az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A Magyar Fogorvosok Egyesületének konferenciájára világhírű szakembereknek érkeznek Szegedre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban címmel rendez nemzetközi továbbképző konferenciát a Magyar Fogorvosok Egyesülete (MFE) Szegeden. A kétnapos tanácskozásra több mint 500 résztvevő érkezik Európából és a tengeren túlról.


– A konferencia célja, hogy a legkiválóbb külföldi fogorvosokat, kutatókat hozza el a hazai szakembereknek, így a költséges külföldi kongresszusok helyett, itthon tájékozódhatnak a fogorvosok a legújabb trendekről, a legfrissebb kutatási eredményekről. Idén az egyik központi téma a fogászati implantológia, a foggyökér beültetés lehetőségei. Érkeznek résztvevők a környező országok mellett Dél-Afrikából, Angliából, Franciaországból, Németországból, Portugáliából, az Amerikai Egyesült Államokból, Ausztriából és Olaszországból is. A szakmai tanácskozást 45 cég bemutatkozása kíséri az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban – fogalmazott Prof. Dr. Nagy Katalin, az SZTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese, az MFE elnöke.

A konferencia egyben továbbképzési lehetőség is. A konferenciát megelőző napon, május 10-én görög, svájci, izraeli és svéd fogorvos kutatók tartanak előadást a fogazati rendellenességek és a fogágybetegségek kapcsolatáról, a gyakorlati megoldásokra koncentrálva. A népbetegségnek számító fogágybetegségek okozati tényezői között szerepel a dohányzás, a nem megfelelő szájhigiénia és a fogazati rendellenességek is. A rendellenességek időbeni helyreállítása csökkenti a fogágybetegségek kialakulásának esélyét, a meglévő betegség gyógyulási idejét.


A konferenciára a fogorvosok mellett a prevencióval foglalkozó dentálhigiénikusokat és fogászati asszisztenseket is várják: részükre május 10-én és 11-én workshopot szerveznek, melynek fő témája a prevenció és az orális egészség fejlesztése. A kurzusokon szó lesz – többek között – a szájhigiéniai tevékenységek során alkalmazott hatékony kommunikációról, a megelőzés és utógondozás fontosságáról és lehetséges eszközeiről, az elektromos fogkefék helyes használatáról, az egészséges ínyről, valamint az orális egészség és a táplálkozás kapcsolatáról.


Fogasz_2018_plakat_A4_magyar


Május 11-én, délután 14 órakor adják át a Körmöczi Pályadíjat, amely azokat a fiatal kutatókat jutalmazza, akik kiemelkedő tudományos színvonalú közleményt jelentetnek meg a Magyar Fogorvosok Egyesülete folyóiratában, a Fogorvosi Szemlében. Szintén a délutáni szekcióban adják át a Bánóczy Jolán emlékérmet az MFE azon tagjának, aki kiemelkedő tudományos munkájával és szakmapolitikai, szervezői tevékenyégével hozzájárult az MFE és a hazai fogorvoslás nemzetközi elismertségéért.

A Magyar Fogorvosok Egyesületének kiemelt célja a szakmai kapcsolat kialakítás és ápolása más fogorvosokat tömörítő szervezetekkel. Ennek érdekében a konferencián oktatói, kutatói és hallgatói csereprogramról szóló megállapodást ír alá az MFE az Olasz Fogorvosok Egyesületével.


További információ és a részletes program itt elérhető: Perspektívák a paro-implantológiában és a komprehenzív fogászatban


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek