Bezár

Hírarchívum

Harmadik helyen végzett a Szegedi Tudományegyetem csapata a Szarvasűzők váltófutóversenyen

Harmadik helyen végzett a Szegedi Tudományegyetem csapata a Szarvasűzők váltófutóversenyen

2018. április 25.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem csapata végzett a harmadik helyen a 28. Szarvasűzők váltófutóversenyen, amelyet 2018. április 7-én rendeztek meg. A csapat tagjai Bognár Csilla, Süli Szabina Mercédesz, Tóth Ibolya, Dékány Máté, Seres Imre, Nyéki Péter, Abt Dániel, Simon Péter, Berki Tamás és Kardos Dániel voltak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A szegedi egyetem „Pajzán majális” fantázianévre hallgató csapata - melynek vezetője ettől az évtől Simon Péter - már sok éve vesz részt különböző futóversenyeken. Idén is remek eredménnyel szerepeltek.

- A felkészülést mindenki komolyan vette, de sajnos több ember is megsérült, illetve elutazott közben, épp ezért nem tudtunk a legerősebb csapatunkkal menni a versenyre. Mindenki beleadott száz százalékot, de mivel csak 10 emberrel indultunk a 12 szakaszból állt a versenyen, jómagam és Bognár Csilla két szakaszt is futottunk. A verseny végén megelégedve elemezgettük egymás teljesítményét, és buliztunk egy nagyot a megmérettetés után - mondta Simon Péter.

Minden csapattag rendszeresen sportol, nagyrészt fut, a legtöbben igazolt atléták. Április 22-én duatlon sportágban egyetemi magyar bajnokságot nyertek az SZTE csapatával, a csapat tagjai Nyéki Péter, Walter Gergő és Simon Péter voltak, utóbbi egyéniben is bajnok lett.


szarvasuzok
Az SZTE dobogós harmadik helyezett csapata. Fotó: SZTE Sportközpont

1991 óta minden évben megrendezik a Szarvasűzők elnevezésű országos váltófutóversenyt. A verseny kabala állata Bonifác, a szarvas. Az esemény célja, hogy a csapattagok, Egerből a Bükk-hegység csodálatos tájain keresztülfutva - több szakasz a Bükki Nemzeti Park területén halad, néhol 900 méter magasságot is átlépve - eljussanak Miskolcra, azon belül is a Miskolci Egyetem campusába. Az eredetileg egyetemi-főiskolai váltófutóversenyen az utóbbi években már nem felsőoktatási csapatok is indulhatnak. A verseny győztese a debreceni egyetem csapata lett, a második helyen az egriek végeztek.


A következő nagy verseny a Rókaűzők lesz szeptemberben.

SZTEinfó


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek