Bezár

Hírarchívum

Az SZTE a házigazdája a Magyar Pszichológiai Társaság XXVI. Tudományos Nagygyűlésének

Az SZTE a házigazdája a Magyar Pszichológiai Társaság XXVI. Tudományos Nagygyűlésének

2017. május 31.
2 perc

„Személyes tér – közös világ.” Ez a mottója a Magyar Pszichológiai Társaság XXVI. Tudományos Nagygyűlésének. A 2017. június 1-3. közötti program házigazdája a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Pszichológiai Intézete.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tágan értelmezett lélektan és a számtalan kapcsolódó tudományterület képviselői közül mintegy négyszázan vesznek részt a Magyar Pszichológiai Társaság XXVI. Tudományos Nagygyűlésén. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Pszichológiai Intézete ad otthon a 2017. június 1-3. közötti programoknak, melyek mottója: „Személyes tér – közös világ”.

 

Mottónk „utal arra a látszólagos ellentmondásra, ami az egyéni életutak és terek személyessége, illetve a közösségi, társadalmi élet kollektív megélése és felelőssége között húzódik. Közös, globális világunk egyik legnagyobb kihívása a környezet megóvásának örökké aktuális kérdése ez. A Szegedi Tudományegyetem büszke arra, hogy az UI GreenMetric Ranking of World Universities rangsor alapján Magyarország legzöldebb egyeteme, így a rendezvény megvalósításának minden állomásában – az idei központi téma kiválasztásától a konferenciatáska összeállításán át a vendégek szállításáig – igyekezetünk ezt a kérdést a legkomolyabban venni” – írják közleményükben a szervezők.

 

A Magyar Pszichológiai Társaság XXVI. Tudományos Nagygyűlésének két fő helyszíne az SZTE Bölcsészettudományi Kar Egyetem utcai épülete, illetve a József Attila Tanulmányi és Információs Központ.

A TIK-beli plenáris előadások közül az elsőt Topál József tartja Hogyan (és miért) vált a kutya a kognitív viselkedéstudomány „csimpánzává”? címmel. Majd A tehetséggondozás pszichológiai hátországáról Pásku Judit beszél. A konferencia második napján Győri Miklós: Autizmus, technológia, emberi autonó-mia: illusztrációk a pszichológia szerepeire, míg Csabai Márta: Az egészségpszichológia új kihívásai – A személyre szabott orvoslás ígérete és az esetközpontú szemlélet reneszánsza címmel tart előadást. A plenáris programok zárásaként, a harmadik napon Nguyen Luu Lan Anh témája: Interkulturalitás a XXI. században.

Továbbá: poszter szekció, könyvbemutató, szimpoziumok, műhelyek és tematikus előadások színesítik a programot. Néhány megvitatandó téma: a motiváló környezet kialakítása; társas fejlődés és társas környezet a korai gyermekkorban; nők férfiak és a sötét oldal; pszichológusok a betegágynál; előítéletesség, diszkriminációs és kollektív cselekvés; kutatások a pozitív pszichológia területéről; tanulást támogató pszichológiai erőforrások; interkulturális pszichológiai tanácsadás a felsőoktatásban.

A pszichológiai társaság nagygyűlésének a résztvevői megismerkednek Szeged és környékének nevezetességeivel is.

 

 

A részletes program elérhető a Nagygyűlés honlapján.

 

A Facebook-esemény itt elérhető.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek