SZTE Info

Sportoló fiatalokkal telt meg az SZTE Sportközpont

Számos sportágban próbálhatták ki magukat a mozogni vágyó fiatalok a Kihívás Napján az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet, valamint az SZTE Sportközpont termeiben és pályáin.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

kihívás napja falmászásA szegedi egyetem sportlétesítményei közül a Topolya és Hattyas sori épületben – többek között – szivacslabda ügyességi versenyek, asztalitenisz, ugrókötelezés, aerobic, íjászat és tréfás atlétikai verseny várta a mozogni vágyókat 2015. május 20-án, a Kihívás Napján.


Az extrém sportok kedvelői, így például a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola 7. osztályos, bátor tanulói falmászásban próbálhatták ki ügyességüket. Az alsóbb évesek köreiben a labdarúgás és a floorball örvendett nagy népszerűségnek. Inkluzív sportolási lehetőségekkel, így például ülőröplabdával, kerekes székes ügyességi versennyel és japán focival várták a speciális igényű hallgatókat. A versenyekbe Biatovszki Mira, siket olimpiai bajnoki címes sportlövő is bekapcsolódott – tájékoztatott Borkovits Margit oktató. A programba a két intézmény tanárai – például Balogh László, az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet vezetője – és 3. éves rekreáció szakos hallgatók is bekapcsolódtak. A programokat Hegedűs Imréné és Kiss Gábor koordinálta.


20150520Kihivas_napja70


Ám azoknak sem kell lemondani a mozgás öröméről, akik a Kihívás Napi programba nem kapcsolódtak be, hiszen a vizsgaidőszakban is nyitottak az SZTE sportpályái és termei. Erről részletes információ korábbi cikkünkben olvasható.


SZTEinfo

Fotó: Herner Donát


Korábban írtuk:

Izgalmas programokkal vár az SZTE a Kihívás Napján

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.