Bezár

Hírarchívum

Sportoló fiatalokkal telt meg az SZTE Sportközpont

Sportoló fiatalokkal telt meg az SZTE Sportközpont

2015. május 21.
1 perc

Számos sportágban próbálhatták ki magukat a mozogni vágyó fiatalok a Kihívás Napján az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet, valamint az SZTE Sportközpont termeiben és pályáin.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

kihívás napja falmászásA szegedi egyetem sportlétesítményei közül a Topolya és Hattyas sori épületben – többek között – szivacslabda ügyességi versenyek, asztalitenisz, ugrókötelezés, aerobic, íjászat és tréfás atlétikai verseny várta a mozogni vágyókat 2015. május 20-án, a Kihívás Napján.


Az extrém sportok kedvelői, így például a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola 7. osztályos, bátor tanulói falmászásban próbálhatták ki ügyességüket. Az alsóbb évesek köreiben a labdarúgás és a floorball örvendett nagy népszerűségnek. Inkluzív sportolási lehetőségekkel, így például ülőröplabdával, kerekes székes ügyességi versennyel és japán focival várták a speciális igényű hallgatókat. A versenyekbe Biatovszki Mira, siket olimpiai bajnoki címes sportlövő is bekapcsolódott – tájékoztatott Borkovits Margit oktató. A programba a két intézmény tanárai – például Balogh László, az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet vezetője – és 3. éves rekreáció szakos hallgatók is bekapcsolódtak. A programokat Hegedűs Imréné és Kiss Gábor koordinálta.


20150520Kihivas_napja70


Ám azoknak sem kell lemondani a mozgás öröméről, akik a Kihívás Napi programba nem kapcsolódtak be, hiszen a vizsgaidőszakban is nyitottak az SZTE sportpályái és termei. Erről részletes információ korábbi cikkünkben olvasható.


SZTEinfo

Fotó: Herner Donát


Korábban írtuk:

Izgalmas programokkal vár az SZTE a Kihívás Napján

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek