Bezár

Hírarchívum

Izgalmas programokkal vár az SZTE a Kihívás Napján

Izgalmas programokkal vár az SZTE a Kihívás Napján

2015. május 15.
2 perc

A 2015-ös szegedi Kihívás Napja programsorozathoz a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja is csatlakozott. A Hattyas soron május 20-án, szerdán 8 órától számos sportágban próbálhatják ki magukat a mozgás szerelmesei.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

1991 óta rendezik meg a Kihívás Napját, amely a világ talán legnagyobb egy napon zajló lakossági sporteseménye.



Ügyességi játékok és kötélhúzás az SZTE Sportközpontban


A Szegedi Tudományegyetem azon felsőoktatási intézmények közé tartozik, mely igazán nagy hangsúlyt fektet a sportos és egészséges életmódra nevelésre és az élsportolók támogatására. Mindezt jól mutatja, hogy az SZTE több intézménye is bekapcsolódik a 2015-ös Kihívás Napja programba.


Az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézetében és Hattyas sori Sportközpontjában 2015. május 20-án 8 órától várják a sportoló kedvű látogatókat. A sportlétesítmény termeiben és pályáin ügyességi versenyek, kötélhúzás, szivacslabda, mini tenisz, oktatási és játékos feladatok várják a látogatókat. Lesz ugrókötelezés, Nordic-walking, többféle aerobic és mini atlétikai versenyek is. Az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Áltanos Iskolájában falmászással várják az extrém sport képviselőit.


szegedi_sport_es_furdok_kft_kihivas_napja_programok_2015.


Magyar olimpikonok támogatják az eseményt


A Kihívás Napjának célja, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz – ezért támogatják magyar olimpikonok, sportkiválóságok is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt. Hazai bajnokaink közül az olimpikon súlyemelő, az Universiade-győztes, Eb-bronzérmes Nagy Péter vesz részt a szegedi programon: a 105 éves Délmagyarország és a Szegedi Vízipóló Suli közös programján az 50 méteres kutyaúszóversenyen indul.



6 helyszínen várják a mozogni vágyókat


Bőséges szabadidősport-kínálattal rendezik meg 2015-ben a Kihívás Napját. Szegeden hat helyszínen mozoghatnak a sportolni vágyók. Az SZTE intézményei mellett a Városi Sportcsarnokban és a Kisstadionban a kosárlabda, kézilabda és a labdarúgás kerül középpontba. Az Újszegedi Ligetben a Játékok Kertje várja az extrém sportok és a streetball kedvelőit, míg a Városi Műjégpályán görkorcsolyás váltóversenyt rendeznek. Számos programmal jelentkezik az EDF DÉMÁSZ Szeged Vízisport Egyesület, a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség, a Szegedi Ifjúsági Ház és a Nemzeti Kajak Kenu és Evezős Olimpiai Központ is.


További részletek: Kihívás Napja


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek