SZTE Info

szmun2010

Szeged Model United Nations, azaz SzeMUN ismét!

A Szeged Model United Nations, azaz SzeMUN egy diákkonferencia, amely 2010. április 7 és 9 között került először megrendezésre Szegeden, az Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán illetve a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SzeMUN 2011

Április 6-8


 

A SzeMUN célja továbbra is modellezni az Egyesült Nemzetek Szervezetének működését angol nyelven, viszont idén a tavalyi 3 helyett 6 bizottságban várjuk a résztvevőket: a Biztonsági Tanácsban, az ENSZ Lefegyverzési Bizottságában, az Emberi Jogok Bizottságában, az ENSZ Környezetvédelmi Programjának bizottságában, az ENSZ Fejlesztési Programjának bizottságában, és a különleges, nem ENSZ-szerv, ám ENSZ modell konferenciákon gyakran modellezett Nemzetközi Olimpiai Bizottságban. Az idei bizottsági témákat megtaláljátok a honlapunkon.

 

A hallgatóknak lobbizni, vitázni kell, ha szükség van rá, konfrontálódni, de legfőképpen meg kell próbálni együttműködni a világ problémáinak megoldása érdekében. A cél az, hogy a jövő politikusai, diplomatái gyakorlati tapasztalatot szerezzenek. Az értékes gyakorlati tapasztalat mellett természetesen szórakozásra is marad idő: tavalyhoz hasonlóan idén is esti fürdőzést és búcsúbulit szervezünk a delegáltaknak. Mivel több országból fogadunk résztvevőket, az ENSZ multikulturális szellemisége nemcsak a bizottságokban, hanem azokon kívül is át fogja hatni a rendezvényt.

 

A konferenciával kapcsolatos információk, csakúgy, mint jelentkezési lap illetve a rendezvény bemutatkozó videója a SzeMUN honlapján találhatóak: www.szemun.eu. Ha bárkinek kérdése van, nyugodtan írjon az info@szemun.eu e-mail címre. Jelentkezni bármely egyetemről, karról és szakról lehet!

 

Üdvözlettel: A szervezők

2011-02-03

 P1130025_0P1130627_0P1130806_0

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.