Bezár

Sajtószoba

Sajtómeghívó

Sajtómeghívó

2013. október 10.
2 perc

Színházi nyílt nap keretében ír alá október 16-án hosszú távú kulturális együttműködési megállapodást a Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Nemzeti Színház.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Szerkesztőség, Kedves Újságíró Kolléga!

 

A Szegedi Nemzeti Színház immáron hagyományossá vált eseménye, hogy az új évad elején vendégül látja az épület falai között a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit. Az idén október 16-án (szerdán) megrendezendő színházi nyílt nap a Szegedi Nemzeti Színház, a Szegedi Tudományegyetem, az SZTE Kulturális Iroda és az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat közös szervezésben valósul meg, a 18. Őszi Kulturális Fesztivál részeként.

 

A színházi nyílt nap keretében, annak megnyitójaként hosszú távú kulturális együttműködési megállapodást írt alá a Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Nemzeti Színház.

 

Beszédet mond, s szerződést kézjegyével ellátja:

 

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora

Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója

 

Időpont: 2013. október 16. (szerda) 11.00

Helyszín: Szegedi Nemzeti Színház (Szeged, Vaszy Viktor tér 1.)

 

A színházi nyílt nap folytatásban az SZTE hallgatói bepillantást nyerhetnek a Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba: az érdeklődőket a társulat tagjai vezetik végig a kulisszák mögött. A vendégek jelmezbemutatón csodálhatják meg a színház jelmezeit, megtudhatják, miként készül el a színházi frizura, színpadi sminket kaphatnak, és színházi szakemberek irányításával helyzetgyakorlatokon, tánc- és beszédtechnika-, énekórán gyarapíthatják tudásukat. Este a kisszínházban a Karnyóné Universitas-bérletes előadása lesz megtekinthető, majd találkozóra, beszélgetésre kerül sor a darab szereplőivel. A napot a nagyszínházban a Szegedi Egyetemi Színház programja zárja 19 órai kezdettel: az Interjú a vámpírral című táncjátékot adják elő.

 

Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk! Köszönjük szíves érdeklődését, előzetes tájékoztatását, illetve beszámolóját!

 

További információ:

Révész Balázs

SZTE marketing- és kommunikációs igazgató

mobil: 30/407-7445, e-mail: pr@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek