SZTE Info

Hírek

2020. július 21.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a felvételi ponthatárok kihirdetése kapcsán rendezett sajtótájékoztatójára 2020. július 23-án, csütörtökön 20 óra 30 percre. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem központi épület, 2. emelet, rektori tárgyaló (6720 Szeged, Dugonics tér 13.)

2020. július 08.

SZTE BTK és a Limoges-i Egyetem közötti együttműködés eredményeként a kettős diploma kiadásáról szóló megállapodás aláírási procedúrájára 2020. július 13-án, hétfőn 11 órára. Helyszín: SZTE BTK Dékáni Hivatal – Szeged, Egyetem u. 2.

2020. június 23.

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara tisztelettel meghívja Önt „Nézz szét nálunk!” című Nyílt és Családi Napjára 2020. június 27-én, szombaton 9 órára. Helyszín: 6800 Hódmezővásárhely, Aranyágkert 6. (Tanya 1447.)

2020. június 18.

A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány, a Szegedi Tudományegyetem és az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola ezúton meghívja a sajtó képviselőit a felek közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásával egybekötött sajtótájékoztatóra.


esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.