SZTE Info

Sajtómeghívó - SZTE Kari Nyílt Napok

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Természettudományi és Informatikai Kar nyílt napjára 2017. január 14-én szombaton valamint a Mezőgazdasági Kar nyílt napjára 2017. január 13-án pénteken.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE TTIK nyílt napját 2017. január 14-én, szombaton 9.30-tól rendezzük meg több helyszínen, látványos eszközbemutatókkal és érdekes kísérletekkel. A Biológia intézetben pillanatképek a biológusok életéből: Muslica show, Stressz az élet sava-borsa, Mikrobák a mindennapokban, Örökítő anyag a főzőpohárban. A Fizika intézetben a képzések bemutatása, minden, ami fizika. A Földrajzi és földtudományi intézetben légifényképezés drónnal, előadás ásványtanról, klímaváltozásról. Az Informatikai intézet számítógépes nyelvészeti bemutatót tart. A Kémiai Intézet előadásában a mágneses folyadékokról és a házi készítésű lávalámpáról hallhatnak az érdeklődők. Bemutatkozik a Környezettudományi és Műszaki Intézet és a Bolyi Intézet. Az intézetek a továbbtanulási lehetőségekről is tájékoztatják az érdeklődőket. Csatolva küldjük a nyílt nap részletes programját a helyszínekkel.

Az SZTE Mezőgazdasági Kara 2017. január 13-án 11 órától rendezi meg kari nyílt napját Hódmezővásárhelyen, az Andrássy út 15. szám alatt. Az érdeklődők megismerhetik az SZTE MGK szakjait: mezőgazdasági mérnöki (BSc) szak: magyar (duális képzési formában is!) és angol nyelven; vadgazda mérnöki (BSc) szak valamint a felsőoktatási szakképzésekről is tájékozódhatnak.

A felsőoktatási felvételivel kapcsolatos összes információ megtalálható a Szegedi Tudományegyetem felvételi oldalán.

A TTIK meghívóját és részletes programját itt elérheti.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.