SZTE Info

Sajtómeghívó - Bölcsész diplomával a munkaerőpiacon - SSC jövő Szegeden

Az SSC, azaz az üzleti szolgáltató központok Magyarország leggyorsabban fejlődő szektorát képviselik, változatos pozíciókat kínálnak több nagyvárosban – így Szegeden is – az idegen nyelveket beszélő frissdiplomások számára. De vajon milyen kompetenciákra és ismeretekre van szükségük azoknak a fiataloknak, akik az SSC szektorban képzelik el a jövőjüket? Többek között erről is szó lesz 2017. január 28-án, szombaton az SZTE Bölcsészettudományi Kar (BTK) második nyílt napján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A BTK képzési kínálatának és tanszékeinek bemutatkozása, valamint a felvételivel kapcsolatos tudnivalók megismerése mellett egy izgalmas kerekasztal-beszélgetést is meghallgathatnak az érdeklődők az SSC-kről. Az eseményen részt vesz, a Szegeden 8 milliárd forintból üzleti szolgáltató központot létesítő British Petrol (BP) képviselője, Knezevics Viktor is, aki Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármesterrel, Dr. Vilmányi Márton dékánnal (GTK) és a házigazda

Prof. Dr. Szajbély Mihály dékánnal (BTK) beszélget az SSC-k kínálta lehetőségekről.

 

Helyszín: SZTE BTK, Szeged, Egyetem u. 2.

 

A nyílt nap teljes programja itt olvasható.

 

A BTK nyílt napjára szeretettel várjuk a sajtó képvislőit!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.