Bezár

Sajtóarchívum

Az SZTE ad otthont a magyar EU-elnökség egyik rendezvényének - 43 ország vezető kutatási szakértője érkezik Szegedre

Az SZTE ad otthont a magyar EU-elnökség egyik rendezvényének - 43 ország vezető kutatási szakértője érkezik Szegedre

2011. június 20.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetemen kerül sor az idén az Euro-Mediterrán Kutatási Együttműködési Monitoring Bizottság (MoCo) ülésére. A találkozó a magyar EU-elnökség hivatalos rendezvénye. A tanácskozásra a 43 országból – az Európai Unió és a Mediterrán Unió tagországai – országonként 1-2 fő vezető szakértő érkezik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2011. június 23-24-én a SZTE Tanulmányi és Információs Központjában (Szeged, Ady tér 10.) lebonyolításra kerülő angol és francia nyelvű rendezvényen az euro-mediterrán K+F+I és tudományos együttműködések kérdéseit, stratégiai fejlesztési irányvonalait tekintik át az általában kutatási vagy felsőoktatási minisztériumokat, országos kutatóintézeteket reprezentáló vezetők.

A rendezvényen többek között részt vesz Ilan Chet, a Mediterrán Unió főigazgató-helyettese, Philippe Froissard, az EB kutatási és innovációs főigazgatója, Robák Ferenc, a Külügyminisztérium kormánybiztosa, Dux László, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára, Trócsányi László nagykövet Szabó Gábor rektor.


A Szegedi Tudományegyetem nemzetközi színvonalú tudományos teljesítménye és kiemelkedő nemzetközi kapcsolatrendszere is hozzájárult ahhoz, hogy az ülésnek Szeged ad otthont. A SZTE határozott célja, hogy az európai kapcsolatrendszerének bővítése során az angol és német mellett erőteljesen fejlessze a mediterrán térséggel való együttműködést is. A már meglévő francia, olasz, spanyol közös oktatási, kutatási projektek jó alapot biztosítanak ehhez. Erre kiváló alkalom a MoCo-tanácskozás, melynek során az SZTE oktatói, kutatói közvetlen kapcsolatba léphetnek e terület prominens kutatóival és kutatásszervezőivel. Ugyanakkor az esemény több mint negyven ország vezető szakértőivel ismertetheti meg Szegedet és a Szegedi Tudományegyetemet, s öregbítheti a magyarországi felsőoktatás és kutatás jó hírnevét.

A rendezvényre tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk. Részletes programot június 22-én, szerdán küldünk ki. Az újságíróknak javasoljuk június 23-án délelőtt a nyitó ülésen való részvételt 9.00-13.00 között. Riportokat ugyanezen a napon, 13.00-14.30 között az ebédszünetben tudnak készíteni.

További információk: Pálfi György külügyi igazgató (palfi.gyorgy@rekt.u-szeged.hu, 30/5989589)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek