Bezár

Sajtóarchívum

International Statistical Literacy Project - Statisztikai Poszter készítő Verseny 2010-2011

International Statistical Literacy Project - Statisztikai Poszter készítő Verseny 2010-2011

2011. június 15.
1 perc

Az ISI Statisztikaoktatási szekciójának (IASE) szárnyai alatt futó International Statistical Literacy Project (ISLP) fő célja a statisztikai jártasságot, műveltséget elősegítő tevékenységek, kampányok indítása, támogatása, végrehajtása. Mivel a statisztika a felhasználók igényeit hivatott kielégíteni, így a lakosság egy fontos (sok tekintetben a legfontosabb) célcsoport. Látható, hogy sokan nem értik a statisztikai adatokat, azok közlését, és gyakori a statisztikus csodálkozása is: mit nem értettek meg az adatáradatból.

Siker érhető el, ha a címzettek felismerik mi a statisztikai közlés üzenete. Ehhez többek között olyan tevékenységek, illetve oktatás lehet eredményes, amely elősegíti a lakosság közeledését a statisztikákhoz, érthető megállapításaihoz. Ebben eszközként fontos szerepe lenne az internetnek és a médiának.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

E célok elérésének főeszközei az internet, hírlevelek, illetve versenyek szervezése. Ennek keretében került meghirdetésre diákok számára egy statisztikai poszter készítő verseny, mely a 2010-2011-es kiírásban Magyarországon is megrendezésre került. A nemzetközi verseny fő szervezői az IASE, az ISLP szakmai stábja, illetve az egyes országokon belüli fordulók szervezői. A magyarországi fordulót a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, a Magyar Statisztikai Társaság Statisztikaoktatási Szakosztálya és a Központi Statisztikai Hivatal szervezte.

A verseny célja az ISLP céljainak megfelelően a diákok azon készségeinek fejlesztése, melyekkel képesek leírni, jellemezni a környezetüket, illetve a statisztika segítségével képesek a mindennapi életüket vizsgálni. Ebből fakadóan a kitűzött feladat egy a környezettel kapcsolatos statisztikai poszter készítése.

 

Éppen ezért az ISLP projekt rövid bemutatása, a verseny hazai fordulójának díjátadója és a poszterek bemutatója

 

2011. június 17-én, pénteken 11 órai kezdettel

Szegeden a Gazdaságtudományi Kar (Szeged, Kálvária sgt 1.)

épületében

 

lesz, melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

 

A győztes általános és középiskolás csapattagjai képviselik hazánkat a nemzetközi fordulóban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek