SZTE Info

Sajtómeghívó - Egészséges Száj Világnapja

A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kara tisztelettel meghívja Önt az Egészséges Száj Világnapja alkalmából szervezett szegedi programjára 2017. március 20-án, hétfőn 11:00 órától. Helyszín: Szeged belvárosa.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Egészséges Száj Világnapja alkalmából 2017. március 20-án, hétfőn 11:00 órától a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kara a Hallgatói Önkormányzat közreműködésével rövid programot szervez Szeged belvárosában, mellyel szeretnék felhívni a figyelmet a szájüregi egészség megőrzésének fontosságára. 2013 óta minden évben március 20. az Egészséges Száj Világnapja (World Oral Health Day). A világ legnagyobb fogászati szövetsége az FDI szervezésében indult a nemzetközi kampány, melyhez a világ 130 országa, köztük Magyarország is csatlakozott. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a szájhigiéné fontosságára.

 

A világnap alkalmából a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar oktatói és hallgatói a város több pontján fogkrémekkel, szórólapokkal, lufikkal és hasznos tanácsokkal várják az érdeklődőket. Megtudhatják tőlük, hogyan óvhatják meg hosszútávon fogaik egészségét, és miért fontos a szájüreg elváltozásainak időben történő felismerése.

Program:

11:00-12:00: a hallgatók és oktatóik a Dugonics téren a Rektori Hivatal előtt gyülekeznek, majd együtt a Dóm térre vonulva egy nagy fogat formálnak.

 

12:00-13:00: a belváros négy pontján szájhigiénés tanácsadás, szájhigiénés- és reklámtermékek ajándékozása a járókelőknek.

 

Helyszínek: Dugonics tér – a Rektori Hivatal előtt; Magyar Ede tér – az SZTE ÁJTK előtt; Kárász utca Széchenyi tér felőli vége; Aradi vértanúk tere

 

Az eseményre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.