Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Egészséges Száj Világnapja

Sajtómeghívó - Egészséges Száj Világnapja

2017. március 16.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kara tisztelettel meghívja Önt az Egészséges Száj Világnapja alkalmából szervezett szegedi programjára 2017. március 20-án, hétfőn 11:00 órától. Helyszín: Szeged belvárosa.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Egészséges Száj Világnapja alkalmából 2017. március 20-án, hétfőn 11:00 órától a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kara a Hallgatói Önkormányzat közreműködésével rövid programot szervez Szeged belvárosában, mellyel szeretnék felhívni a figyelmet a szájüregi egészség megőrzésének fontosságára. 2013 óta minden évben március 20. az Egészséges Száj Világnapja (World Oral Health Day). A világ legnagyobb fogászati szövetsége az FDI szervezésében indult a nemzetközi kampány, melyhez a világ 130 országa, köztük Magyarország is csatlakozott. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a szájhigiéné fontosságára.

 

A világnap alkalmából a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar oktatói és hallgatói a város több pontján fogkrémekkel, szórólapokkal, lufikkal és hasznos tanácsokkal várják az érdeklődőket. Megtudhatják tőlük, hogyan óvhatják meg hosszútávon fogaik egészségét, és miért fontos a szájüreg elváltozásainak időben történő felismerése.

Program:

11:00-12:00: a hallgatók és oktatóik a Dugonics téren a Rektori Hivatal előtt gyülekeznek, majd együtt a Dóm térre vonulva egy nagy fogat formálnak.

 

12:00-13:00: a belváros négy pontján szájhigiénés tanácsadás, szájhigiénés- és reklámtermékek ajándékozása a járókelőknek.

 

Helyszínek: Dugonics tér – a Rektori Hivatal előtt; Magyar Ede tér – az SZTE ÁJTK előtt; Kárász utca Széchenyi tér felőli vége; Aradi vértanúk tere

 

Az eseményre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek