Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - A tudomány a tiéd! Fedezd fel a Kutatók Éjszakáján!

Sajtóközlemény - A tudomány a tiéd! Fedezd fel a Kutatók Éjszakáján!

2014. szeptember 23.
2 perc

A Kutatók Éjszakáján, 2014. szeptember 26-án (pénteken) Szegeden és Hódmezővásárhelyen a Szegedi Tudományegyetem, továbbá Szegeden az MTA SZBK és a Bay Zoltán Nonprofit Kft. nyitott kapukkal várja az érdeklődőket, érdekes programokat kínálnak a különböző tudományágak szinte minden területéről. További információ:

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Kutatók Éjszakájának célja az, hogy minden évben legalább egyszer rácsodálkozzanak az emberek, hogy a tudományok az élet minden terén körülvesznek bennünket, és hogy a tudósok nem elefántcsonttoronyban élő savanyú emberek, hanem köztünk élő érdekes egyéniségek. Szeptember 26-án első kézből ismerhetik majd meg az érdeklődők, hogy kik állnak a komoly felkészültséget és kreativitást igénylő fejlesztések, kutatások mögött.

2014-ben 33 város 101 intézményét látogathatják majd meg az érdeklődők. Olyan intézetek, laborok is kinyitják kapuikat, amik a hétköznapokban nem látogathatók – a BME nagyfeszültségű laborja, az Országos Vérellátó Intézet, az MTA Kutatólaborjai, például a SZTAKI vagy az Országos Meteorológiai Intézet munkájába is betekintést nyerhetnek az érdeklődők. Minden program a szórakoztatva tanulás, a minőségi ismeretterjesztés jegyében szerveződik, vagyis nem egyszerű látogatásokról, de nagyon tartalmas interaktív kísérő programokról is beszélünk.

A Bay Zoltán Nonprofit Kft. – Magyarország vezető alkalmazott kutatóintézet hálózata – immár ötödik alkalommal nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, az Európai Bizottság Horizont 2020 programjának támogatásával. Az intézmény szegedi Biotechnológiai Intézetében az érdeklődők megismerkedhetnek az algatenyésztés folyamatával, előnyeivel és hátrányaival, a jód különleges reakcióival, a talaj kármentesítésének mikéntjével, továbbá érdekességeket hallhatnak a még újdonságnak számító mikrobiális üzemanyag-termelésről is.

A Szegedi Tudományegyetem több helyszínen, rengeteg érdekes programot kínál a különböző tudományágak szinte minden területéről: a kémiai, biológia és fizikai kutatásokon kívül az érdeklődők megismerkedhetnek a családpszichológiával, a jogászok különböző kutatási területeivel, az Általános Orvostudományi Karon bárki helyszínelővé változhat néhány óra erejéig, de a látogatókat néptánccal, lego robotokkal, logikai játékokkal és geoláda-kereséssel is várja az intézmény

A MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont több mint 25 programmal várja a látogatókat: a látogatók betekintést nyerhetnek például abba, hogy hogyan lehetséges gyógyszerek juttatása célzottan az agyba, megismerkedhetnek a különleges lézercsipesz használatával, minden fontos információt megtudhatnak a génmódosított növényekről és a fotoszintetizálásról, a legkisebbeket pedig tudományos játszóházba invitálják a szervezők.


A hivatalos sajtómeghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek