SZTE Info

Sajtómeghívó

A Szegedi Tudományegyetem doktori iskolái és tehetséggondozó műhelyei komplex fejlesztését megvalósító, 2010. június 01. – 2013. május 31. között zajló projektjében jelentős eredményeket ért el:1.100 hallgató részesülhetett ösztöndíjban; a tudomány legkülönbözőbb tématerületein majd 900 előadás/képzés került új elemként a mester- és PhD programokba; a kutatói eredmények bemutatására 1150 konferencia megjelenés, 43 önálló kiadvány és 250 publikáció útján nyílt lehetőség.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 

Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és

Vilmányi Rita projektmenedzser

tisztelettel meghívja Önt a 2013. június 19-én

megrendezésre kerülő

sajtótájékoztatójukra.

 

 

Helyszín: SZTE Rektori Hivatal, Szeged, Dugonics tér 13.

Időpont: 2013. június 19. (szerda), 8:30

 

A sajtótájékoztató után a megnyitón lehetőség van vágóképek készítésére, valamint a sajtótájékoztató után interjú készítésére.

 

Regisztráció és további információ: Marton Kata +36 70 639 9303, marton.kata@newsbreakers.hu


A hivatalos meghívó itt megtekinthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.