Bezár

Hírarchívum

12. Gyermekkönyvnapok

12. Gyermekkönyvnapok

2013. június 11.
2 perc

A 84. Ünnepi Könyvhét és a 12. Gyermekkönyvnapok rendezvénye a Dugonics téren június 8-án, szombaton is várta az érdeklődőket. A könyvek böngészéséhez az időjárás is kedvező volt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

konyvhet012013. június 8. 13.00, Dugonics tér:

Szombaton kora délelőtt gyülekezett a Szent-Györgyi Albert Agóra Tökmag néptánccsoportja, hogy egy kedves, néptáncokból és népdalcsokorból álló előadást mutasson be az érdeklődőknek. A színpadon háromnegyed 11-től Veszelka Attila, a Szegedi Írók Társaságának elnöke beszélgetett a meghívott író vendégekkel, Busch Péterrel, Czilczer Olgával, Hász Róberttel, Pilcz Rolanddal és Zelena Andrással műveik cselekményéről, mozgatórugóiról, keletkezésükről. Pilcz Roland, Kalyber Joe történetének írója-rajzolója dedikálta képregénykönyveit.

Bár tömeg nem volt a délelőtt és a kora délután folyamán, szép számmal látogattak ki a rendezvényre a családok kisebb és nagyobb gyerekekkel a napsütéses időben. A tűző napsütés elől egyesek az árnyékba vonultak, míg mások a szökőkút párjában próbálták hűteni magukat. Még egy friss házaspár is megjelent a könyvhéten.

– Nagyon szeretek olvasni, és szerencsére gyorsan is megy – így a tanulás mellett is hetente egy könyvet elolvasok – mesélte a 9 éves Robi, akit a www.u-szeged.hu tudósítója megszólított. – A kedvenceim a kalandregények. Mikor kisebb voltam, anyával olvastunk mesekönyveket is, de ezt már a kishúgommal teszik esténként.

konyvhet15A gyermekek jó hangulatáról arcfestéssel, játékos vetélkedőkkel, vikingkifli-kóstolással és logikai játékokkal gondoskodtak a sátraknál. A Partiscum Planetárium a hétvégén ingyen várja az érdeklődő gyermekeket és szüleiket egy Naprendszer-túrára. A Somogyi-könyvtár sátránál pedig ingyenesen lehet beiratkozni a bibliotékába.

 


Illés Réka Gabriella

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek