Bezár

Hírarchívum

Így fotózunk mi – a JGYPK-sok tárlata a TIK-ben

Így fotózunk mi – a JGYPK-sok tárlata a TIK-ben

2013. április 16.
2 perc

A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Szakképzési, Továbbképzési és Távoktatási Központja által immár második alkalommal indított OKJ-s alkalmazott fotográfusképzésen tanulók munkáiból nyílt kiállítás a TIK kiállítási terében.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Igy_fotozunk01Az alkalmazott fotográfusképzésen részt vevők kéthetente pénteken és szombaton sajátíthatják el a színvonalas fényképezés technikáját. Az oktatók maguk is gyakorlottak a fotográfia valamely ágában, a képzés pedig gyakorlatorientált. A fotózásban már profik és teljesen kezdők is jelentkezhetnek a tanfolyamra, a munka kisebb csoportokban zajlik. A hallgatók idáig elkészített fotóiból válogatták össze az április 15-én megnyitott, s április 27-éig látható kiállítás anyagát. Az ünnepélyes megnyitót egy Törökországból az Erasmus-program keretében érkezett egyetemi hallgató lány fuvolaszóval színesítette.

 

– Mindenki több fotót is beadhatott. A választás egyik lényege pont az volt, hogy minél szélesebb spektrumot tudjunk bemutatni. Ha nem is kiscicát vagy kiskutyát, de állatot ábrázoló képek is láthatóak. Ugyanúgy természet- vagy éppen épületfotók is megjelennek a válogatásban – fogalmazott a tárlatot megnyitó Németh György fotóművész, a képzés egyik oktatója. – A fotók mögött gondolati tartalom is van. A kiállítás a képzés fontos fordulópontja. Ahány kép a falra került, annyi személyes alkotói gondolat és látásmód van mögöttük. Ez egy megmérettetés is a tanulóknak, hiszen ki kellett választaniuk, hogy mely képeiket mutassák meg a közönségnek. Az oktatók egyben mentorok is: igyekeznek mind szakmai, mind technikai dolgokban tanácsokat adni és segítséget nyújtani – fűzte hozzá.

 

Borbola Lilla elsőéves egyetemi hallgató az iskola mellett végzi az alkalmazott fotográfusképzést.

– Televízióműsor-gyártást tanulok a Jugyun, és ott találkoztam ezzel a lehetőséggel. Viszonylag könnyen összeegyeztethető a két dolog, bár kicsit sűrű a program. Sok gyakorlati feladatot kapunk: portré- és tárgyfotókat ugyanúgy kell készítenünk, mint épület- vagy eseményképeket. A kedvenc témám mégis a természet. Már a képzés előtt szívesen készítettem természetfotókat, csak úgy saját felindulásból. Nincsenek dolgozatok vagy számonkérések. Októberben lesz a vizsga, és itt aztán mindenki megmutathatja, hogy mit tud. Bár kicsit nehéz a profikkal együtt dolgozni, azért könnyebbség, hogy kisebb csoportokban tanulhatunk – tudtuk meg tőle.

 

A képzés keretében egy esküvői fotózásról szóló workshopot is rendeznek április 21-én egész nap, mely nyílt bárki számára, tehát nem csak a képzésen tanulók vehetnek részt rajta. A délelőtti elméleti oktatás után délután menyasszonyi ruhába öltözött profi modelleket lehet majd fotózni.

 

Illés Réka Gabriella

fotozunk
Az eseményen készült képek itt megtekinthetők

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek