Bezár

Hírarchívum

img_1650_52084708929_o

Újra jelenléti formában zajlott a Talent Díjátadó ünnepség

Újra jelenléti formában zajlott a Talent Díjátadó ünnepség

2022. május 20.
2 perc

Két év után ismét személyesen vehette át a Talent és Vállalati ösztöndíjakhoz járó elismerő okleveleket az a 144 hallgató, akik kimagasló eredményükkel kiérdemelték a Szegedi Tehetséggondozó Tanács mintegy 8 millió forint összértékű támogatását. A Rektori Hivatal Dísztermében rendezett Talent Díjátadó Ünnepségen a tanács új tagjait is bemutatták.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Közel 500 hallgató pályázott a Szegedi Tehetséggondozó Tanács által 16. alkalommal meghirdetett Talent ösztöndíjra és Kiválósági Listára, illetve a tehetséggondozás iránt elkötelezett partnercégek Vállalati ösztöndíjaira.

img_0237_52083430697_o

– Nagy örömünnep számunkra, hogy két év után ismét jelenléti formában adhatjuk át az elismeréseket a nyertes hallgatóknak. A pandémia miatt nemcsak ezek az ünnepségek maradtak el, hanem számos verseny és kutatási program is – természetesen ezt is figyelembe vettük a pályázatok elbírálásánál, hiszen a korábbi években ezek hozták a legtöbb pluszpontot a pályázók számára – mondta prof. dr. Badó Attila, a Tehetséggondozó Tanács elnöke köszöntőbeszédében.

img_0264_52084464021_o

Ebben a tanévben összesen 17 arany, 45 ezüst és 64 bronz fokozatú Talent ösztöndíjat nyertek a hallgatók.

Az 5 Év Tehetsége díj közül orvostudományi területen Gausz Flóra Diána, társadalomtudományi területen Bakai Boglárka, míg természettudományi területen Konkoly Sándor Jácint vehette át az elismerést. Év Sportolója díjat érdemelt Birkás Balázs, míg az Év Művésze címet dr. Rónaszéki Anna Jolán kapta.

img_0194_52084464311_o

Idén 7 partnercég támogatta 13 vállalati ösztöndíj-lehetősséggel a tehetséges hallgatókat a Pro Talentis Universitatis Alapítvánnyal együttműködve. Így a Bánffi&Bánffi Kft., az EPAM Systems Kft., a Givaudan Hungary Kft., a Pick Zrt., a Printker Office Land Zrt., és a TE-DI Trade Kft. ösztöndíjaira pályázhattak a hallgatók.

– Nincsen siker, ha van visszavonulási lehetőség. Fel kell tenni mindent egy lapra, hiszen ha van alternatív út, akkor nem vagyunk elég elszántak a célunk megvalósításához – mondta a Szegedi Tehetséggondozó Tanács új tagjaként bemutatkozó Dr. Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma alapítója köszöntőbeszédében.

img_0372_52084960615_o

A mintegy 8 millió forint összértékű támogatást nyújtó Tehetséggondozó Tanács további új tagjait is bemutatta: a grémium Kárász Anna olimpiai és világbajnok kajakozóval, illetve Dr. Kaáli Nagy Gézával, a magyarországi Kaáli Intézet alapítójával is bővült. Mint prof. dr. Badó Attila elmondta: a szervezet hamarosan további új tagokat vesz soraiba, hogy minél szélesebb körű támogatást nyújthasson a tehetséges fiatalok számára.

A Tanács tehetséggondozó munkáját ebben az évben is a Pro Talentis Universitatis Alapítvány, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a tehetséggondozás iránt elkötelezett vállalatok támogatták. A szervező feladatokat az SZTE Junior Akadémia látta el.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek